Alla inlägg under maj 2014

Av Anna Walentski - 19 maj 2014 15:42

Vi åkte ju hem från Avkopplingen i söndags. Buss från Norrtälje in till Tekniska. Det var hyfsat mycket folk på bussen och vi satt i en "fyrmannaplats" med bord mellan sätena. Brevid oss satt ett gäng ungdomar i tjugoårsåldern av varierande härkomst, bl.a var två av dom cirkusutbildade. Utan att tjuvlyssna hörde vi dom . Det avhandlades mycket prat om olika arbeten, köttätande eller icke ätande,natur och kultur....Dom var väldigt samhällsengagerade trots sina unga år och vi log för oss själva....Hade vi också varit likadana som dom en gång i tiden ? Stått på barrikaderna och hyttat med näven ?   


Det bästa av allt var när tjejerna visade hur man gör en plånbok av ett tomt juicepaket ! Flera olika små fack för kvitton, kort m.m Ca 5 gånger 5 i storlek. Jag vart helt imponerad !!!! Ett tomt Bravo paket  ???????????????????


Jag börjar gilla att åka buss.  


Av Anna Walentski - 19 maj 2014 12:44

Fick nyfiskad strömming av snälla grannarna på lördagen. Fick även veta att vi var välkomna att åka med till Norrtälje i deras bil på söndagen för att kunna ta direktbussen in till stan... Vilka gulliga och schyssta grannar !!!

Min kompis fick självklart smaka på en strömming när dom kom med dom och slukade den så det knakade i fiskbenen !

Slickade sig förnöjt om munnen och tittade uppfordrande på oss att han önskade en till. "Den där var som en droppe i havet , för en hungrig kissekatt." Självklart fick han en till. Och en liten till. Han lade sig raklång på altanen och såg ut att somna... Låg där en stund men försvann sedan. "Jaha, han måste väl på toa efter all fisk han proppat i sig ?.."

Döm om vår förvåning när kattrackarn dyker upp fem minuter senare med en stor mus i mun !!! Som han gladeligen glufsar i sig ! Men efter det låg han raklång igen, som om luften gått ur honom... En jätterap och sedan sov han i flera timmar !  Åt ingenting mera den dagen.....  

Av Anna Walentski - 17 maj 2014 10:48

Vaknar tidigt och lyssnar till tystnaden och fåglarna som ivrigt jagar efter mat. Vilken skillnad mot betonggårdens skrik och skrän ! "Kom och kolla får du se".... Han står och tittar ut. Jag går upp och kikar ut ; vid fågelbordet sitter en stor grå katt och spanar mot fågelmaten. Det är inte min kompis ! Öppnar fönstret lite ,katten stirrar rakt mot mig  och sätter fart i full galopp in mot skogen !!! Fel katt på rätt plats. När ska HAN  komma ?

Dagen går med vackert väder och latmansgöra...Fixar iordning en rådjursstek i ugnen med potatis och kokta morötter till samt en underbar brunsås med kantareller. Rena lyxkrogsmaten. Recept kanske kommer inom kort.

Slumrar framför ishockeyn på tv:n efter maten. Han sover i sängen, är ju sjuk. Klockan är halv elva och det är nästan svart ute. Får en ingivelse och kikar ut : ser konturerna av min kompis sittande på trappan... Eller rättare sagt: jag TROR att det är min kompis. Öppnar dörren på lite glänt och inspringande kommer min kompis !!! Äntligen !!!

Han får mat och dryck och vi går och lägger oss. Vi är nog lika lyckliga bägge två där vi sover tätt intill varann   


Av Anna Walentski - 16 maj 2014 17:03

Korsordet är löst. Aftonbladets onsdagskorsord brukar vara  väldigt lätt.Snarkningarna har upphört.  Han vaknar till och kommer ut i köket. "Hur mår du ?" "Aaaa de e mycke bättre, vi åker ! " YIPPIEEEEE ! tänker jag,som en idiot ......

Ser min kompis framför ögonen. Vi packar och drar. Åker gratis en bit eftersom ingen spärrvakt är på plats. Allt går bra med vårt äventyr med pendeltåg, tunnelbana och buss ! När vi sitter på bussen o allt känns enbart skönt, ögonen håller på gå igen, slumra lite bara.... Då ropar chauffören ut att det är fel på bussen , vi måste byta buss till den som kommer efter oss !!! Jag hoppar högt i sätet ! Typiskt ! Man får aldrig vara lugn. Hur ska vi hinna med alla våra anslutningar nu ? Allt går bara bra med anslutningar och allt ! Kommer fram och är förbaskat hungriga efter äventyret...."Leker" här är ditt kylskåp och hittar; lammfärs från frysen, lök, tomater hemifrån, gurka och majskonserv. Taco krydda och olika tacoskal i skafferiet med såser..... Pangmiddag med andra ord ! Enda smolket i bägaren är att inte min kompis dyker upp..... Har det hänt något ? Kanske kommer han imorgon ?! Vi lägger oss, med en lite orolig känsla.....

Av Anna Walentski - 16 maj 2014 10:23

Jaaah ! Vi struntar i att bilen är trasig och tar bussen ut till avkopplingen !!! Sagt och gjort. Kollar på sl.se hur färdrutten skall gå och även kosta. Jag förbereder med diskning, tömma sopor och inköp ; bröd, räkost på tub, mjölk och kattmat. Friserar och sminkar tills han kommer hem och vi ska åka. Humöret är på topp och glädjen över att snart träffa min kompis är gigantisk !!! Så kommer han, tidigare än vanligt, ser konstig ut...." Vi skiter i det . Jag är jättedålig ! Fryser och värk i kroppen." PANG !!! Jorden rasar ihop ! Vad f-n säger han ?  "Skojar du ?!" " NÄÄÄ..."

ALLA som haft eller har en man i närheten som blir lite förkyld vet ju hur jäv.... sjuk han blir !!! Det är ju närmast att åka till akuten med dom. Världen rämnar för lite värk och feber....

Okey. Den gamla chefen i mig vaknar till liv; " Gå och lägg dig. Här får du lite alvedon som du kan sova på. Det är flera timmar kvar tills vi ska åka. Du hinner kanske piggna till, eller så åker vi i morgon..."

Tar fram mitt stora korsord och börjar lösa.....

Av Anna Walentski - 14 maj 2014 12:04

Att vara helfattig är ingen höjdare . Man tror att man går ner i vikt av att inte äta. Helt fel ! Vissa kanske gör det men vissa inte ! När man har väldigt lite pengar måste man ju äta det som för stunden är billigt i inköp ; 1 kg pommes extrapris 10 spänn, .falukorvsring 12;50, vetemjöl 2 för 10 , makaroner 2 för 10 m.m Det kan bli mycket mjölmat av det hela ; pannkakor, plättar, makaroner och korv som vissa av oss inte klarar att äta utan att gå upp i vikt. Då är det bättre att vara halvfattig ; hitta rätt butik, gärna utländsk, och du kan frossa i goda grönsaker och rotsaker för att det  oftast är hyfsat billigt....För ca 30 -40 svenska kronor kan man få ihop väldens godaste grönsakssoppa som räcker flera dagar och är gott , dessutom nyttigt ! Tänk då om man har ytterligare en liten slant till ; då kan man ha i en liten köttbit eller stark korv som choritso eller räkor eller kräftor eller vad-som-helst..... Då kallas det lyxsoppa helt plötsligt Grundrecept : 300 gr kålrot, 200 gr rotselleri, 1/ 4 vitkålshuvud, 3 större morötter, 2 mindre röda lökar hackas och kokas med 2 buljongtärningar i ca 2 liter vatten. 6 st kryddpepparkorn, 5 svartpepparkorn samt salt och vitpeppar.2 -3 lagerblad är ganska viktigt för "soppkänslan". Kan kryddas ytterligare enligt personlig smak, t.ex curry eller chili.

Kokas till morötterna mjuknat men fortfarande har tuggmotstånd. Ät och njut med ett gott hårt bröd till, ev. ost på.

Glöm inte titta på Småkockarna ikväll !!! Jag ska heja på Cleo !

Av Anna Walentski - 13 maj 2014 11:09


Idag blir det inget inlägg   

 

Har ingen inspiration   

 

Skall träna istället   

 

Återkommer kanske senare under dagen   

 

Om jag inte fått en infarkt   

 

Av Anna Walentski - 12 maj 2014 20:08

Äntligen !!! Nu funkar det igen. Var borta från cybervärlden och internet ett tag. Snacka vad snabbt man blir beroende 

 av vissa saker ! Kände riktigt hur det pockade på att jag ville blogga om något och så gick det inte. Allvarligt talat så borde jag nog ändra i min presentation; det står att jag stör mig på så mycket i samhället....Men jag måste säga att lika mycket som jag stör mig på vissa saker, lika mycket hyllar jag ju vissa saker ! Som igår när jag mailade flera ansökningar på jobb, på en söndag märk väl, fick jag flera stycken autosvar tillbaka att dom mottagit min ansökan och blablabla skulle gå igenom svaren och hör jag inget inom en månad är jag inte uttagen.... Det är ju jättebra !!! Det är inte många arbetsgivare som bryr sig om att höra av sig vid ansökningar. T.o.m var det en stackare som tydligen jobbade, på en söndag, som  hörde av sig till mig...

Annat är det med våra statliga bolag som tycker att dom kan bete sig som dom själva vill...Som svin. Där du som människa inte är värd ett skit trots deras fina reklamannonser om annat....Det ska vi återkomma till längre fram . " Hur man som vanlig, normal människa undviker att bli terrorist "blir ett kommande inlägg. Tills dess: softa o ta de lugnt ! Lite myspys skadar inte....

Presentation

Hej jag heter Anna och är en kvinna på 50 år. Bor i Stockholm men är född i underbara Norrland. Här på min blogg får ni läsa om saker jag stör mig på i samhället.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6
7
8 9 10 11
12 13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<<
Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards