Alla inlägg under juli 2015

Av Anna Walentski - 15 juli 2015 15:32

Onsdag redan och jag har inte haft något nytt inlägg ännu !? Att gå på vuxendagis tar all ork ifrån mig...Fullständigt ! Har störtat ner i soffan med ryggläge efter varje session. Vilat ögonen en stund och vaknat av att det gurglar i halsen av snarkningar, som någon annan gör...? Igår var jag faktiskt och handlade efteråt. Dom hade fått in fin färsk fisk till bra pris.

Torskfile och rödspättafile. Så det blev torsk i ugn med färskpotatis och citron-o-dillsås till middag. Himmelskt gott med färsk fisk ! Men äckligt att röra vid och tillaga tycker jag.

Idag blir det rester med ris och kasslergegga som också är väldigt gott. ( Recept på begäran)

När jag vilat ögonen idag, kliade det på magen...Det kändes lite ömt på en fläck så jag kollade i spegeln vad det kunde vara. Döm om min förvåning när jag ser en rosa fläck och mitt i det en liten svart prick som jag petar bort och får på fingret... En jävla fästing !!!!

I min soffa !?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Fattar inte var den kommer ifrån !? Visserligen promenerade jag idag till o från dagis, men gick ju aldrig i något gräs...Betonggettot ? Unbelievable !?

Sååå, passa er i soffan. Ni kan bli uppätna av små jävla otyg när ni minst anar det.

Av Anna Walentski - 10 juli 2015 11:38

Fredag 10:e juli 2015 kommer nog många att minnas länge. Mittisommaren och det visar 13,4 grader ute med friska vindar och regnskurar som kommer och går....

Jag, som tyckte att vi skulle SÄNKA temperaturen på badet på Avkopplingen innan vi åkte därifrån i söndags, glädjer mig nu åt att kunna hoppa i på fredagkvällen och värma mig i ett avkopplande bad. För sambon tyckte det var bra som det var och då fyllde vi bara på lite mera vatten som dunstat bort. Så det är klappat o klart att dyka i !

Frågan är hur kallt det är inomhus när värmen är avstängd... Det kanske räcker med en liten brasa i spisen, OM man nu hade ved. Jag hatar att frysa inomhus, det är det värsta jag vet !

Kissen blir glad som vanligt när vi kommer. Hoppas han hållit sig ifrån slagsmål och ruffel så att nosen läkt på honom. Kanske det blir mus serverat från köksskåpet ? Dom kanske också tycker det är kallt o har gått in i värmen...? 

Hursomhelst är det dags att njuta av en trevlig och avkopplande helg. Vädret får vara hur det vill, det finns ju faktiskt kläder för alla tillfällen. Utan vårt omväxlande väder vore det ju väldigt tråkigt så passa på njut oavsett vad det blir !

Av Anna Walentski - 9 juli 2015 11:24

Känner att jag bara skriver väldigt negativt hela tiden. Och egotrippat. Men så blir det väl om man som jag är ensam med mina egna tankar och inte direkt delar dom i verkligheten med någon. Jag kan förstå om det flippar över för någon ibland...Alla har det inte trevligt med att umgås med sig själv. ???

Sååå, vad är POSITIVT i tillvaron ? Jag slipper vuxendagis några dagar. Det är prio ett.

Jag har en sambo som är ute och jobbar, tjänar pengar. Jag har tak över huvudet, som jag städade igår ( INTE taket ,va ?!!) så nu är det dammfritt och fint igen. Jag har pengar att handla mat för och kanske en vinare till helgen. Jag är hyfsat frisk trots dammsugningen igår, inte ont i ryggen. Tanden sitter fortfarande kvar. Jag kommer att klara mig länge om det blir atomkrig och svält, då jag har mycket reserver på min kropp. Vädret ute skiter jag i då jag inte planerar att gå ut alls idag....

( 19 grader, sol o moln, lite friska vindar )

Har bakingredienser hemma så jag ska nog baka bullar idag. Då blir min bror glad. Dagens goda gärning är därmed utförd. Så kan jag laga spagetti med köttfärssås till sambon kommer hem idag så blir HAN glad...

Se hur mycket positivt det fanns att glädja sig åt ! En tråkig torsdag. Och EN dag kvar till Kisse och Avkopplingen...Livet leker ju !

Av Anna Walentski - 8 juli 2015 16:11

Inget mera dagis den här veckan !!! Jag är FRI ! Prisa Gud. Fick mail ifrån Dagverksamheten idag om att vi ses nästa tisdag mellan 10-12...Tjohejjjjjj    

Allvarligt talat känner jag mig väldigt fast och fångad ( i en mardröm...) av att tvingas gå på sådana här verksamheter. Det skriker inuti min kropp och hjärnan känns invaderad av utomjordingar. Jag känner mig som ett djur i bur, som en mus i en fälla, som masken på kroken...Det strider mot allt jag tror på, kränker min integritet och ruskar om mitt liv som ingen trodde var möjligt...

Har skickat iväg flera nya jobbansökningar. MÅSTE få ett slut på det här vansinnet som kallas vuxendagis. Det tar livet av mig annars............................................
.

Av Anna Walentski - 7 juli 2015 21:51

Dagis dag två. Mellan 10-12. Två väldigt lååånga timmar...Nu med flera samlade för att diskutera hur man lägger upp personligt brev... Har aldrig varit med om att flera kockar gör bättre soppa tillsammans och inte funkade det nu heller ! Orkade inte bry mig och stängde av öronen och började klottra på mitt papper istället. Gårdagen tog musten ur mig och jag ville inte ödsla mer energi på något så onödigt som detta... Det är som det är,punkt slut.

Vädret är ganska bra fastän väldigt blåsigt idag. Det är skönare att sova när det är lite svalare trots att det fortfarande är omkring nitton grader ...

Längtar till fredag och att få träffa Kisse igen.Jag hoppas han inte hamnar i nya fighter och dyker upp med blåöga när vi träffas ...Men han har nog ett jäkla temperament som han dock inte visar oss. Det behöver han nog ha också för att klara sig. "Djungelns lag är hård."

Av Anna Walentski - 6 juli 2015 19:41

Första dagen på dagis. Var det pirrande, spännande, intressant ??? Neeej så faan heller !

"Vad gjorde ni ?" frågade sambon. JAG fyllde i några blanketter om vad jag ville ha hjälp med av dom. Vilket var nada ! Ingenting, med andra ord. VAD skulle DOM kunna tillföra MIG ? !

Moi ?!??????!!! Jag insåg själv att jag hade haft taggarna utåt hela dagen men det hjälpte inte med den insikten...Dagen var förstörd. Med dagis....

Imorgon ska jag vara där kl.10 -12. Inskolning kallas det på vanliga dagis. Då skall det vara flera deltagare med. VAD vi ska göra blir en överraskning. Har vissa aningar om CV och personliga brev............................

Det känns precis som när morsan släpade iväg mig till lekskolan när jag var liten...( På den tiden var det frivilligt vilka som ville / fick  gå. Min sambo t.ex FICK  INTE gå, bara för att hans mamma var dagmamma hemma....??? ) JAG ville INTE gå !!! Det dom gjorde där, kunde jag lika gärna själv göra hemma ! Och SÅ är det NU också ! Det dom gör där, det gör jag faaan så mycket bättre hemma !!!

Av Anna Walentski - 4 juli 2015 11:59

Vi var framme på Avkopplingen redan vid 16-tiden igår. Det var skönt att slippa all trafik och kunna relaxa i den tryckande värmen. Väl framme hade vi en ljummen bris som faktiskt svalkade... Inte lika hett som i Gettot med andra ord.

Vi satt ute från det vi kom fram till sena kvällen. Det var riktigt tropiskt.. Och inga moskitos besvärade oss !

När vi skulle lägga oss, öppnade vi altandörren för att gå ut en stund. Vem kommer knallande i sakta mak om inte Kisse ! Raka spåret in, som om han väntat på rätt ögonblick...

Ville ha något att äta så han fick lite grillad kyckling som han glufsade i sig. Efteråt till sängen för att kela med oss och det är då vi ser såret på hans nos...Världens jack mitt på hans söta nos ! Han har varit i slagsmål igen ! Han är helt slut och somnar fort efter en snabb tvätt. 

Idag ville han sova länge med mig i sängen. Han verkar helt slut, kanske har han ont i kroppen efter fighten han varit med om...Vi hoppas att motståndaren mår ännu sämre...

Sitter ute på altanen och skriver just nu. Det är betydligt svalare men vi har sol och lite blåst. Den värsta värmeböljan verkar vara över. Thank you, God !

 

Av Anna Walentski - 3 juli 2015 13:07

På måndag börjar jag på dagis ! Alltså inget dagisdagis, utan ett Vuxendagis. Då man lyfter Aktivitetsstöd skall man aktiveras. Man får inte gå omkring och slå dank, som dom verkar tro att folk gör. Vem faan vill lyfta bidrag och bara gå hemma ? Joo, jag känner till vissa men jag tillhör inte den skaran...Man blir lätt asocial och folkskygg av det ! JAG vill UT !!!

Har sett att trettio arbetsgivare har läst min Cv och personliga brev...Trettio stycken. Och ingen tyckte det var intressant ?!

Kanske den här Bisharo kan hjälpa mig till ett jobb ? Vem vet ?! 

Återkommer med rapport efter första dagen.

Tills dess : Trevlig helg ! ( De har lovat svalare så det finns hopp om livet...)

Presentation

Hej jag heter Anna och är en kvinna på 50 år. Bor i Stockholm men är född i underbara Norrland. Här på min blogg får ni läsa om saker jag stör mig på i samhället.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards