Alla inlägg den 18 juli 2015

Av Anna Walentski - 18 juli 2015 16:45

Kisse dök upp vid 20.30-tiden på fredagkvällen. Hungrig som en varg och kelsjuk som vanligt.Han åt och drack och kom i soffan och ville gosa.Ögonen gick i kors på honom av trötthet. Han låg och sov medan vi tittade på en krimmare på tv.

Idag sov vi länge, kissen och jag. Han var uppe med "husse" och tiggde mat tidigt men kom och lade sig efter frukosten han fick.

Jag har fixat lite ute med blommor och blad och öppnade dörren och frågade om han ville komma ut...Ser en katt trava förbi mig med siktet inställt på sovrummet och sängen.Han bevärdigar mig inte med en blick.Dock är han väldigt högljudd i sitt "snack"och förklarar tydligt på kattspråk: mjaumjaumjauuu..mjauuuu....

"Gör vad du vill men jag stannar inne" !!!!

Av Anna Walentski - 18 juli 2015 16:07

I forna Sovjetunionen ( numera Putins Ryssland) kunde de som inte delade Stalins åsikter utan tom kritiserade regimen, hamna i fångläger som benämndes Gulag Arkipelagen, vilka bestod av ett otal olika öar samlade i norra Sovjet. Jaa man behövde inte yttra sig så ljudligt heller...Det räckte att vara välutbildad såsom lärare, författare, musiker och andra yrken med huvudet på skaft.Så länge du inte delade Stalins åsikter kunde du bli angiven som förrädare till Sovjetstaten. Din närmaste granne kunde ange dig. Eller familjemedlem.

La familija anger mig till staten ?! Vad skulle man göra ? Hur skulle man känna efter att ha blivit angiven som föräddare av LA FAMILIJA ??? Dina närmaste ?" Nej nu säger jag upp bekantskapen med er !Från o med nu är vi INTE släkt ! " eller " i år blir det ingen maskerad på skärgårdsön längre , ni får fira midsommar var faan ni vill !"eller " NÄÄÄ, vi samlar inte till någon present längre, hon får fylla år bäst faan hon vill ! "

Om Stalins fångläger Gulag Arkipelagen har skrivits några böcker av Alexander Solzjenitzyn, som för övrigt fick nobelpriset för detta. Är ni intresserade av historia rekommenderar jag att läsa om detta...Jag gjorde det för x-antal år sedan och har väl aldrig haft det så jobbigt nattetid i mina drömmar som när jag läste dessa; Skottade snö, snö och åter snö. Frös som en hund varje natt och levde mig verkligen in i historierna...

Rekommenderas varmt.

Presentation

Hej jag heter Anna och är en kvinna på 50 år. Bor i Stockholm men är född i underbara Norrland. Här på min blogg får ni läsa om saker jag stör mig på i samhället.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards