Alla inlägg under oktober 2014

Av Anna Walentski - 16 oktober 2014 13:48

I dagarna är det ett år sedan katten kom till oss. Det var minusgrader och den första snön hade fallit och försvunnit. Dagarna blev mörkare tidigare och nordvindarna blåste så skelettet skallrade på en...Det var skönt att vara inomhus.

Han dök upp, mjauande som om han letade efter någon eller något. Skygg och ängslig för folk.Sprang iväg när man närmade sig. Lite asocial med andra ord...

Första gången vi SÅG honom, stod han på staketet med tassen instucken i fågelhuset och grävde efter bröd som han tuggade i sig ! En katt som äter fåglarnas bröd ???

Det var inte riktigt normalt att en katt beter sig på det viset...

Vi försökte locka honom till altanen där vi lagt ut en skål mjölk och en uppskuren rå grilkorv på ett fat. Inte förrän vi gått in i huset, kunde vi se genom fönstret hur han sakta smög fram till maten och lapade i sig mjölken och åt upp korven för att därefter springa iväg med ängslig blick...Vi såg honom inte mera den helgen.

Av Anna Walentski - 16 oktober 2014 13:24

 Vilken gåva kan vara större än en katts kärlek?

 

Charles Dickens

 

 

Hundar har ägare. Katter har personal.

 

 

Okänd

 

 

Den minsta katt är ett mästerverk.

 

 

Leonardo Da Vinci

Av Anna Walentski - 14 oktober 2014 22:14

Jag är helt slut. Väcktes i morse vid 05.20 av att det lät som en mindre bomb i köket... Det skallrade av plastflaskor och olika rengöringsmedel som stöp i golvet och rullade runt på golvet.. Någon som flög fram i köksskåpet ! Det var katten som jagade musen. Han måste ha fått både syn på den och vittring och eventuell närkontakt med tassarna på den...Jag vet hur sur han var på mig när jag lade ut lite av hans torrfoder i skåpet för att locka fram musen, gillra fällan. Men vad gör man ? Vi skulle ju köra med "soft style", miljövänligt alternativ för att fånga bytet...

Inget djur skulle komma till skada ( ????)

Han insåg att han för tillfället var besegrad och kom och lade sig i sängen med mig och somnade på stört. Även jag hade en skön sovmorgon.

Jag kände mig lite onyttig och tänkte göra lite nytta ute i trädgården. Ett päronträd som fäller sina blad har en himla massa hårda blad, nästan svarta på hösten. Naturen / maskarna klarar inte av att ta hand om allt detta utan behöver hjälp i form av att man krattar bort dessa. Sagt och gjort ! Krattade som ett skållat troll ! Det var friskt i luften men jag blev tvungen att ta av mig jackan av värmen. Körde ett lass till komposten med skottkärran. Insåg att det skulle krävas tjugo till . Hämtade en stor pressenning som jag vecklade ut brevid mina högar och började lassa på av löv och även äpplen som fallit ned... Skänkte en tanke till min syster Ludmila och tackade henne för att hon visat mig detta trix en gång...

Det krävdes några svängar med full last men till slut var jag nöjd för dagen. Då hade jag krattat och fixat effektivt i två timmar, vilket NU känns i hela min kropp...Jag hinner mera imorgon. Efter det här träningspasset krävs en riktigt god sömn... Jag hoppas det blir lugnt i natt. Ingen musjakt förrän i morgon...

 

Av Anna Walentski - 13 oktober 2014 13:58

Den förbannade musen fortsätter att gäcka oss ! Katten har sniffat runt och känner tydligt var den gått fram...Vi HÖR  den också när vi ligger i sängen ; den är i kattens torrfoder och stjäl hårdingar...Men katten är lite sömnig av sig och inte så lättväckt så det tar tid innan han är uppe på fötterna och då har musen hunnit gömma sig. Det är ingen ide att jag knallar upp, för golvet knarrar så mycket i hallen, så musen hinner höra mig och diska av disken innan jag ( faran) kommer...

Att arrangera en traditionell musfälla är inte vår specialitet... Vi skulle nog själva fastna där med fingrar och morrhår så vi kör på Eco linjen ( miljövänligt alternativ); locka ut musen ur sopskåpet med kattens torrfoder, se till så den prasslar när den går över en påse ( så att vi HÖR den) för att sedan sätta KLORNA i den !!! Eller locket till micron om det är jag som ser den först !

Hittills har vi hört den för sent ! 

Men vi ger oss INTE ! Vi SKA ha fast den lille gynnaren ! Om det så är det sista vi gör...       

Av Anna Walentski - 13 oktober 2014 13:47

Ut i butiken och inhandla en Cambells Kantarellsoppa på burk. Följ instruktionerna på burken men addera även här lite matlagningsgrädde för fluffet ( Konsistensen)

Lägg i extra svampisar efter tycke och smak. Torkade eller färska.

Cambells soppor är bland de godaste som finns ; prova gärna Sparrissoppan, helt gudomlig med lite go grädde i !! Funkar både i slott som koja.

Varför krångla till det ?     

Av Anna Walentski - 12 oktober 2014 15:47

Jag är ensam på Avkopplingen med katten. I fredags trodde vi att vi skulle kunna åka bil dit upp. Jag satt hemma och väntade ," packad" och klar. När han ringde och meddelade att alla bilar var upptagna och att han inte kunde sluta tidigare, kändes det som att himlen rämnade över mig...Vi skulle inte hinna-med-tåget-vi-måste-hinna-med för alla anslutningars skull...Det var totalkört att kunna åka dit !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag såg katten framför mig, hur den sitter på altan och tittar mot fönstren för att vi ska se den och släppa in den...Hur matskålarna ekar tomma efter veckans alla dagar.. Hur blåsigt och kallt det börjar bli, både dagar och nätter...Hur besviken den ska vara över att vi inte är där !!!

Det gjorde sååå ONT i mig så jag ville bara gräva ned mig och dööö !

Men det kan man inte om man vet att någon väntar på en; jag kollade reseplaneraren och beslutade mig för att vi åker tidigt på lördag morgon !

Efter lite funderande kom vi överens om att jag åker själv för då kan jag stanna några extra dagar och han kunde åka och hjälpa sin syster som släpat efter.( ???)

Dessutom fanns det ju en mus i huset att försöka eliminera...

Väl framme var vädret vackert och solen sken. Jag fick ett ryck och krattade en stor bit av tomten. Men ingen kisse ...

Vid middagstid dök han äntligen upp ! Men han var sur och tvär till en början, tittade inte ens på mig...Han fick sin mat och mjölk och jag lockade honom i soffan. Till slut blev han sig själv igen och gosade med mig som han brukar...Vi lade oss tidigt och jag läste ut en bok. Han spann brevid mig och snarkade som han brukar göra... Slutet gott.  

Av Anna Walentski - 12 oktober 2014 15:11

Det kom ett önskemål om ett bra recept på Kantarellsoppa ; Om detta är bra vet jag inte men det är väldigt smidigt att ta till när man är lite lat och vill göra det enkelt för sig. Börja med att besöka en matbutik som har lite utbud att välja mellan. (Funkar inte att springa ned till "turken" och hans lilla juorbutik på hörnet...)

Köp Blå Bands Kantarellsoppa på påse. Brukar räcka till 4 pers. Följ instruktionerna bak på påsen men lägg till/ byt ut till  lite matlagningsgrädde och ev. en klick cremefraish för fyllighetens skull. Lägg i lite extra torkade kantareller eller färska / frysta för smakens skull. Låt sjuda en liten stund så det gonar till sig och blir varmt.

Ät med ett gott bröd , gärna nybakat ( Från affärens eget bakery går lika bra..)

eller hembakat om man har tid och ork.

Så har man sparat tid och ork och kan gå ut i den lite kyliga höstluften och promenera ! Varför krångla till det ?       

Av Anna Walentski - 8 oktober 2014 12:44

Har ni tittat på direktsändningarna från riksdagen på Öppet forum på tv 2 någon gång ?

Nej, kunde väl förstå det... Det brukar inte jag heller men idag fastnade jag framför tv:n när dom höll sina anföranden... Jag måste säga att jag ryser när jag hör den nya vice statsministern uttrycka sig om vad dom vill med sin politik. Och då ryser jag inte av välbehag utan det går kalla kårar längs ryggraden på mig...VAD har vi svenskar hamnat i för soppa ?! Jag tror jag ska emigrera till Åland istället.

Har inte så stor lust att göra något alls idag... Busy busy doing nothing at all !

Today i dont feel like doing anything. I just wanna lay in my bed. Och det är vad jag ska göra nu.   

Presentation

Hej jag heter Anna och är en kvinna på 50 år. Bor i Stockholm men är född i underbara Norrland. Här på min blogg får ni läsa om saker jag stör mig på i samhället.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards