Alla inlägg under maj 2016

Av Anna Walentski - 19 maj 2016 22:19

Jag försummar min blogg ! Och ER, ni FÅ, som envisas med att läsa vidare, dag för dag... Trots en massa gallimatias emellanåt och blues hit och dit och-gu-vet-allt... Men tiden springer iväg och JAG hinner inte med ! Nu har jag mått lite tjyvens, ett tag med allergin,men det är inget att skylla på ! The show must go on och det gör jag ju ! Städar och tvättar och handlar och lagar mat...Förra veckan gjorde jag inte så mycket. Var ganska låg av allergin och stängde helt sonika in mig med stängda balkongdörrar och fönster.Sov som en gris istället. Man blir ju trött av själva allergin...

Helgen var härlig i och med att Kisse kom till oss på lördagen ! Vi hade dessutom fått låna sambons brorsons bil över helgen och kunnat ta med lite extra grejor som annars fått stanna hemma om vi åkt buss. Nu kunde vi handla med oss lite extra som tungt torrfoder till Kisse eller sköljmedel och lite extra tvättmedel hemifrån...Bland annat. Ni behöver ju kanske inte veta allt. Det var kallt som faaan i helgen, 5 grader sjönk snabbt framåt kvällen till 3. Dagarna var inte gjorda för att vara ute ! Åtminstone inte UTAN långkalsonger, vilka jag glömt hemma ! Istället satt vi inomhus och drack vin och eldade brasa och åt gott. Det dög fint åt oss. Och kisse. Han var lika fin och vältrimmad som vanligt. Lite hungrig dock. Men när är han inte det !? Sov som vanligt mellan oss i sängen.           !!!!!

I helgen har vi åter sådan tur att vi får låna bilen av brorsonen. Jag skall imorgon och hämta upp den av hans flickvän. Då kan vi passa på att ta med lite extra... Det är ett jäkla planerande med det hela... Tog ju hem lite extra tvätt som jag fixat i veckan som skall tillbaka...Handla mat imorgon, gäller också. Har gått färdigt på "vuxendagiset" för veckan och känner mig duktig med det jag åstadkommit där. Ny Cv och personligt brev, plus lite nya ansökningar som gått iväg...

Jaaa, kort sagt ! Allt bäddar för helgen ! Hoppas ni får en avkopplande och skön helg !!!

Av Anna Walentski - 11 maj 2016 15:35

Måste ju berätta lite om det nya stöd-  och matchningsföretaget. Var där igår på min första gruppaktivitet som bestod av en föreläsning, som dom kallade det. Den bestod av en kärring längst fram som jiddrade om skillnaden mellan stöd och matchning och rehab / praktik. Det framkom att de inte enbart sysslade med allmänt arbetslösa utan även coachade personer som varit länge utan jobb då de blivit sjuka eller utbrända och nu var på väg tillbaka till arbetslivet. Det förklarade en hel del för mig då jag blivit lite fundersam när jag sett mig omkring på de andra deltagarna...En deltagare satt och blåstirrade på kvinnan som "föreläste" och vek aldrig undan med blicken från henne ...En drack en klunk vatten ur sin medhavda flaska varannan minut så den vart ju tom ganska fort, men då gick hen helt sonika ut och fyllde på den, utan hänsyn till att "föreläsaren" jiddrade vidare...En som satt brevid mig var kraftigt,kraftigt överviktig om det nu betydde något, men döm om min ( och de närmaste stolsgrannarnas ) förvåning när man hör ett snarkliknande ljud och ser hur personen sitter och sover !? Helt enkelt nickar till och tar sig en tupplur !!! 

Det ska bli spännande att se fortsättningen på detta. Jag har mina farhågor men hittills har ju min coach verkat både bra och kreativ. Det andra kanske inte når samma status som hon. Den som lever får se. Imorgon är det jobbverkstad och datastuga på programmet. Hur ska jag palla med fyra timmar med lunch emellan ???   

Av Anna Walentski - 11 maj 2016 12:06

Måste bara få berätta en sak som berörde mig ordentligt... Hamnade mitt i en dokumentär på Kunskapskanalen härom kvällen som handlade om ett av flera länder som har ett konservativt och förskräckligt sätt att se på kvinnor. Långt långt ifrån vårt jämlika samhälle som Sverige faktiskt ÄR ( fastän vissa typ feminister och rödstrumpor  inte tycker så...) Här hängs årligen ca 600 människor. Hur många det EGENTLIGEN är, kan man bara spekulera i.

I det här landet är kvinnor bara hälften så mycket värda som män. En kvinna hade blivit tillfrågad av en man att gifta sig med honom. Eftersom hon inte kände honom på något sätt, sade hon nej till honom. Han kunde tydligen inte ta ett nej och som straff ( ???) kastade han syra på henne...Hon blev skadad och blind naturligtvis. Men även i detta land finns någon form av "rättvisa"; öga för öga - tand för tand, så hon tilldöms rättigheten att antingen skona honom eller hämnas. Men då hon bara är värd hälften så mycket som en man, får hon hämnas men bara hälla syra i ETT av hans ögon...( ?)

Hon skonade honom. Anledningen framkom aldrig.

Av Anna Walentski - 11 maj 2016 11:21

Den långa helgen ute på Avkopplingen var verkligen avkopplande och välbehövlig. Vi åkte på torsdag morgon, tidigare än vi brukar, och hämtades av en snäll granne ifrån sista anslutningen som inte gick, eftersom det räknades som söndag. Helt otroligt att bara för att det är söndag så tror SL inte att folk rör på sig och åker buss och faktiskt är beroende av att kunna åka om man inte har bil ! Det måste ju finnas många fler än sambon och jag som vill kunna åka vart man vill fastän det är söndag...

Hursomhelst, tack vare snälla grannen, kom vi fram så vi kunde njuta av en nästan hel Kalle Flygare dag i det underbara vädret. Började röja i spirande rabatter och kratta lite smått. Hittade ett gammalt parasolltyg som vi satte på vårt parasoll där tyget gått sönder av väder och vind. Funkar bra tills vidare. Allergin friskade på i värmen, men jag klarade mig hyfsat. På fredag förmiddag fick jag åka med snälla grannen och handla i Håla och kunde fylla på i kyl och frys lite mer än vanligt. Man är ganska begränsad i packning när man åker med flera anslutningar och vill inte bära på betong och tegelstenar om det kan undvikas...

Under fredagen hörde sambons brorson av sig och vi bestämde att de, han och nya flickvännen, skulle komma ut till Avkopplingen. De kompletterade med lite extra att grilla och dricka så att det räckte till oss fyra. Vi hade det väldigt trevligt och mysigt hela helgen och fick slutligen lift med dom ända hem till gettot på söndagen.

Men det bästa av allt var, som vanligt, att Kisse dök upp. Brorsonen skulle ut och öppnade ytterdörren, men backade och såg lite konfunderad ut..." Jag tror ni får besök", sa han då han hört talas om våran Kisse som kommer och går.

In kommer Kisse spatserandes med svansen högt upp mot taket, raka spåret fram till sina matskålar, där de brukar stå...Tittar uppfordrande på oss och mjauar efter mat.

Självklart fick han det ! Lika självklart sov han mellan sambon och mig i sängen resten av helgen, trots värmen...    

 

 

Av Anna Walentski - 4 maj 2016 10:37

Var på inskrivning på nya stöd och matchningsföretaget igår. Det kändes positivt med den nya damen jag träffade. Att hon sedan visade sig komma ifrån stora Norrland en gång i tiden gjorde att vi klickade lite extra med varann och hade mera gemensamma saker att tala om...Lustigt hur saker och ting fungerar ibland ! Det är ju SÅ det även fungerar när man går på en arbetsintervju...Det gäller att det klickar rätt ! NU SKA DET BLI RÄTT !

De har introduktion på fredag morgon den här veckan, men det behöver jag inte vara med på då jag redan kan och vet turerna kring dessa "vuxendagis". TUR är det, eftersom sambon fått beviljat ledigt den dagen ! Vi åker alltså till Avkopplingen på torsdag morgon med våra bussar, som vi brukar, om inte sambons chef går med på att låna ut firmabilen över helgen...Det vore himmelriket om det gick ! Vi har en massa grejer, torrvaror och mat som vi borde få med oss dit. Man kan bara få ett nej. Vi får se vad det blir.

Det innebär 4 härliga dagar att hinna fixa veden och rabatterna, kanske ett bad med massage också...Lyssna på fåglarna och vänta på katten. Underbart !

Smolket i bägaren finns förstås också; min pollenallergi som just nu är ganska jobbig med ögon som rinner och kliar, nysningar och snor ! Tabletterna hjälper inte riktigt och ögonen rinner trots ögondropparna...Men det går väl över så småningom. Bara härda ut !

24,5 grader på balkongen i solen men betydligt svalare i skuggan. Har stängt dörren dit ut för att slippa få in pollen och damm eftersom det blåser lite. Skulle gärna fått LITE sol på näsan men räknar med att det blir i helgen oundvikligt.

Ha en riktigt trevlig helg på er och njut av vädret !          

Av Anna Walentski - 2 maj 2016 17:17

Satt och läste och bläddrade bland några bloggar som jag inte brukar följa. Bland annat var det en som tyckte att många bloggar här var deprimerande och mest fokuserade på hur man mår i själen...Det är väl kanske därför man skriver; för att få ut sina tankar och funderingar och kanske må lite bättre av att dela med sig av det. Men jag håller med ! Det ÄR många som mår dåligt, framförallt unga människor som det verkar. Jag läste om en tjej med anorexia som tydligen varit intagen ganska länge för sin sjukdom men nu började se ett ljus i tillvaron...Jag tror inte att det är något nytt fenomen att så många unga är deprimerade och mår dåligt. Skulle själv säga att det kanske rent av är ett ganska naturligt skeende i livet som många går igenom...Man har passerat tonåren och börjat leva ett liv som vuxen med allt vad det innebär. Många krav från olika håll om att klara av det, oavsett om man studerar, jobbar på sitt första jobb eller kanske t.o.m redan hunnit bilda familj med barn...Att sedan snegla på sociala medier om hur man förväntas vara, för att kallas lyckad, gör ju inte saken bättre. På "min tid" för trettio år sedan fanns ju inga facebook och instagram att spegla sig i, men kraven fanns där ändå. Oftast ställda av en själv och vad man kanske trodde var andras förväntningar på en...

Näää, jag säger: var stolt över dig själv och det du gör ! Skit i vad andra tycker ! Dom som betyder något för dig tycker om dig för den du är och passar det inte, får det vara !!!

Av Anna Walentski - 1 maj 2016 12:11

Första maj idag. Har inga planer på att demonstrera på något torg utan nöjer mig med tillvaron härhemma. Vi åkte aldrig till Avkopplingen igår då det kändes så kort tid att vara där. Var på kungligt kalas istället ! Framför tv:n naturligtvis ! Aldrig att jag skulle ställa mig och trängas nedanför slottet med alla människor. Never ! Därför var det än konstigare att sambon och jag fick för oss att vi skulle åka och handla ! På en lördag ???!!! Till kurvan där gamle kungen körde av vägen , av alla ställen...Sambon skulle ha en ny klinga till sin såg på jobbet så vi äntrade ett av Raimos varuhus och höll på storkna när vi såg alla bilar utanför och alla människor inuti...Vi måtte haft totalt hjärnstopp i skallen bägge två som inte tänkte på detta !? Att åka ut och handla, i ett av Sveriges största köpcentrum, på en lördag, valborgsmässoafton dessutom, med ALLA andra som också skulle handla !!!!!!!

Klingan till sågen var beställningsvara och fanns inte i butiken, vilket för övrigt var väldigt dålig service av Raimo...Vi åkte raka spåret hemåt och stannade till i Gettoaffären och handlade köttfärs och lagade spagetti med ditosås. Några glas rött till och ryggläge i soffan och mera kungligt kalas på tv:n gjorde att ögonen slumrade till...Att gå ut och trängas ytterligare med folk för att stirra på en brinnande brasa, var aldrig ett alternativ...

Presentation

Hej jag heter Anna och är en kvinna på 50 år. Bor i Stockholm men är född i underbara Norrland. Här på min blogg får ni läsa om saker jag stör mig på i samhället.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards