Alla inlägg den 11 maj 2016

Av Anna Walentski - 11 maj 2016 15:35

Måste ju berätta lite om det nya stöd-  och matchningsföretaget. Var där igår på min första gruppaktivitet som bestod av en föreläsning, som dom kallade det. Den bestod av en kärring längst fram som jiddrade om skillnaden mellan stöd och matchning och rehab / praktik. Det framkom att de inte enbart sysslade med allmänt arbetslösa utan även coachade personer som varit länge utan jobb då de blivit sjuka eller utbrända och nu var på väg tillbaka till arbetslivet. Det förklarade en hel del för mig då jag blivit lite fundersam när jag sett mig omkring på de andra deltagarna...En deltagare satt och blåstirrade på kvinnan som "föreläste" och vek aldrig undan med blicken från henne ...En drack en klunk vatten ur sin medhavda flaska varannan minut så den vart ju tom ganska fort, men då gick hen helt sonika ut och fyllde på den, utan hänsyn till att "föreläsaren" jiddrade vidare...En som satt brevid mig var kraftigt,kraftigt överviktig om det nu betydde något, men döm om min ( och de närmaste stolsgrannarnas ) förvåning när man hör ett snarkliknande ljud och ser hur personen sitter och sover !? Helt enkelt nickar till och tar sig en tupplur !!! 

Det ska bli spännande att se fortsättningen på detta. Jag har mina farhågor men hittills har ju min coach verkat både bra och kreativ. Det andra kanske inte når samma status som hon. Den som lever får se. Imorgon är det jobbverkstad och datastuga på programmet. Hur ska jag palla med fyra timmar med lunch emellan ???   

Av Anna Walentski - 11 maj 2016 12:06

Måste bara få berätta en sak som berörde mig ordentligt... Hamnade mitt i en dokumentär på Kunskapskanalen härom kvällen som handlade om ett av flera länder som har ett konservativt och förskräckligt sätt att se på kvinnor. Långt långt ifrån vårt jämlika samhälle som Sverige faktiskt ÄR ( fastän vissa typ feminister och rödstrumpor  inte tycker så...) Här hängs årligen ca 600 människor. Hur många det EGENTLIGEN är, kan man bara spekulera i.

I det här landet är kvinnor bara hälften så mycket värda som män. En kvinna hade blivit tillfrågad av en man att gifta sig med honom. Eftersom hon inte kände honom på något sätt, sade hon nej till honom. Han kunde tydligen inte ta ett nej och som straff ( ???) kastade han syra på henne...Hon blev skadad och blind naturligtvis. Men även i detta land finns någon form av "rättvisa"; öga för öga - tand för tand, så hon tilldöms rättigheten att antingen skona honom eller hämnas. Men då hon bara är värd hälften så mycket som en man, får hon hämnas men bara hälla syra i ETT av hans ögon...( ?)

Hon skonade honom. Anledningen framkom aldrig.

Av Anna Walentski - 11 maj 2016 11:21

Den långa helgen ute på Avkopplingen var verkligen avkopplande och välbehövlig. Vi åkte på torsdag morgon, tidigare än vi brukar, och hämtades av en snäll granne ifrån sista anslutningen som inte gick, eftersom det räknades som söndag. Helt otroligt att bara för att det är söndag så tror SL inte att folk rör på sig och åker buss och faktiskt är beroende av att kunna åka om man inte har bil ! Det måste ju finnas många fler än sambon och jag som vill kunna åka vart man vill fastän det är söndag...

Hursomhelst, tack vare snälla grannen, kom vi fram så vi kunde njuta av en nästan hel Kalle Flygare dag i det underbara vädret. Började röja i spirande rabatter och kratta lite smått. Hittade ett gammalt parasolltyg som vi satte på vårt parasoll där tyget gått sönder av väder och vind. Funkar bra tills vidare. Allergin friskade på i värmen, men jag klarade mig hyfsat. På fredag förmiddag fick jag åka med snälla grannen och handla i Håla och kunde fylla på i kyl och frys lite mer än vanligt. Man är ganska begränsad i packning när man åker med flera anslutningar och vill inte bära på betong och tegelstenar om det kan undvikas...

Under fredagen hörde sambons brorson av sig och vi bestämde att de, han och nya flickvännen, skulle komma ut till Avkopplingen. De kompletterade med lite extra att grilla och dricka så att det räckte till oss fyra. Vi hade det väldigt trevligt och mysigt hela helgen och fick slutligen lift med dom ända hem till gettot på söndagen.

Men det bästa av allt var, som vanligt, att Kisse dök upp. Brorsonen skulle ut och öppnade ytterdörren, men backade och såg lite konfunderad ut..." Jag tror ni får besök", sa han då han hört talas om våran Kisse som kommer och går.

In kommer Kisse spatserandes med svansen högt upp mot taket, raka spåret fram till sina matskålar, där de brukar stå...Tittar uppfordrande på oss och mjauar efter mat.

Självklart fick han det ! Lika självklart sov han mellan sambon och mig i sängen resten av helgen, trots värmen...    

 

 

Presentation

Hej jag heter Anna och är en kvinna på 50 år. Bor i Stockholm men är född i underbara Norrland. Här på min blogg får ni läsa om saker jag stör mig på i samhället.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards