Alla inlägg den 31 mars 2015

Av Anna Walentski - 31 mars 2015 21:31

Den nya elvispen var med och samarbetade gällande en mumsig sockerkaksvariant som jag gjorde med röda vinbär. Har en massa bär på Avkopplingen i frysen som jag plockat och plockat och slängt in ! UTAN att göra något av dem. Förutom Svartvinbärssaften härom veckan...Fick inspiration när jag i helgen såg en mindre påse med röda vinbär....Har tidigare gjort muffins av dem men ville nu göra en mjuk sockerkaksvariant. Recept: Ugn 175-180 grader, andra falsen nerifrån.

2 ägg + 2dl socker vispas pösigt.

125 gr smör eller margarin

1 dl mjölk

5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

4 dl röda vinbär

Blanda de torra ingredienserna med varann. Vispa socker o ägg pösigt. Häll i det smälta och kallnade smöret. Alternera med mjölken och mjölblandningen under vispning. Vispa ned bären på slutet lite försiktigt. Häll den fasta smeten i en bröad form, gärna löstagbar kant och in i ugnen med den ! Grädda ca 50 min och känn med sticka att den är klar så den inte är lös inuti.

Kakan kan även garneras med glasyr och man kan då spara några vinbär för detta.

Jag tänker bjuda sambon på den med  en klick vispad grädde eftersom den är MAFFIG som den är !!! Glad Påsk på er !

Av Anna Walentski - 31 mars 2015 12:29

Den nya elvispen är en födelsedagspresent av en släkting till mig...Den gamla jag hade, som gick sönder, hade jag också fått av henne år 1982. Snacka om BRA grejer som håller länge ! Idag görs saker som inte ska hålla så länge. Det är meningen att dom ska bytas ut efter ett kort tag. Slit och slängmentalitet styr i samhället idag. Se på dom som köper en ny platt-tv trots att den gamla tjocktv:n fortfarande fungerar bra...Är det så klimatsmart ? Eller gör man det bara för att man kan ? 

Våra tvapparater som sambon och jag har är praktexemplar på "det gamla goa vältillverkade"....Tv:n på Avkopplingen fyller 15 år. En period trodde vi att den skulle paja ihop då ljudet försvann och bilden hoppade men den kom in i andra andningen och överlevde stroken, nu stänger den bara av ibland...I början hoppade både katten och vi högt men har nu vant oss vid det !

Tv:n hemma är bland dom första plasmatv:na som tillverkades och kom ut i affärerna.

Den är STOOOR som en Grand Danois hundkoja och tar verkligen plats i hörnet där den står ! Exakt NÄR vi köpte den minns jag inte men det var någon gång i slutet på 1990-talet inför ett hockeyWM....Peppar,peppar den funkar än ! I nuläget får den inte heller gå sönder när vi inte har råd med någon ny. Och hockeyWM närmar sig...Tvi tvi tvi !

Presentation

Hej jag heter Anna och är en kvinna på 50 år. Bor i Stockholm men är född i underbara Norrland. Här på min blogg får ni läsa om saker jag stör mig på i samhället.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6 7 8
9 10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards