Alla inlägg under juni 2015

Av Anna Walentski - 10 juni 2015 00:11

Var på besök hos min doktor idag i Gamla stan. Allt var ok. De lite höga värdena enades vi om att det faktiskt berodde på "fattigdomen"...Hittade ännu en NY väg därifrån och tänkte på mitt korsord därhemma: " Dagens visdomsord: Det är den som går vilse som finner de nya vägarna." På gott och ont. Blev lite försenad hemåt av min långa omväg som blev till. Sånt får man räkna med om man är jag. Omvägar. Extra tid. Nästa gång tror man att man ska hitta... Men tji ! Man hittar en ny omväg ! Vägen dit bestod av ett enda sicksackande mellan olika gator och torg och helt plötsligt var jag rätt ! Pang på rödbetan ! Det kryllade av turister och jag kände mig som en likadan... Bara det att dom verkade hitta bättre än jag.

Turist i mitt eget paradis ?

Av Anna Walentski - 9 juni 2015 23:28

Vill bara dementera texten till "Ändring pågår"... Det är inte alls någon ändring som pågår !

Jag skall icke byta namn till Anders för jag anser mig icke vara en han. Däremot vill jag att det är en VÄCKARKLOCKA i vårt samhälle att man helt plötsligt kan kalla sig för Anders och MENA  att man är en man, trots att man är kvinna med alla dess attribut ! Och inte har en endaste tanke ens att ändra på något ?! Det var vad jag såg på morgontv i måndags... En som i princip ville kalla sig för Tore, men hette Tove...Ville inte göra några ändringar på könet som sådant, det funkade bra ändå...Men HALLLLÅÅÅÅÅÅÅ !!!! Vilken förolämpling mot de som verkligen LEVER i detta med att ha FEL könsidentitet och verkligen VILL göra något åt sitt problem...Jag kan ju inte kalla mig för Anders och fortsätta ha en fitta mellan benen och bröst som poppar ut ?! För mig går det inte ihop ! Rimligtvis sitter en hel del i könet som sådant ! Eller ???? Jag blir inte klok på detta. Jag är 52 år gammal. Jag är uppvuxen med att killar var killar och hade snopp och tjejer var tjejer med en fitta och aldrig förväxlades dessa två. Men idag undrar man ju var det ska sluta...

Av Anna Walentski - 9 juni 2015 10:27

Ingen kisse kom under fredagen... Inte heller under lördagen. Vaaar höll han hus ? Höll på att bli tokig av oro för vad som skulle kunna hänt honom... Blivit påkörd ? Varit i slagsmål med annan katt o skadats illa ? Hade Falken attackerat honom ? Grannens hund jagat iväg honom ? Vad hade hänt ?! För att döva min oro och skingra tankarna lite tog jag en renande dusch och hoppade sedan i badet. Himlen var full av moln men det var ändå ganska ljumt i luften. Åtminstone kändes det så där jag låg i 39 graders vatten. Sambon serverade mig ett gott glas rött och bytte skiva i CD:n åt mig. Det var ett kärt återseende att höra de bästa pojkbanden igen ; Backstreet boys, Westlife och Wet wet wet med flera...Låg och sjöng med i texterna och kände mig härligt lyxig. Tog en massage på en halvtimme då och då och bytte plats på de olika positionerna... Det är härligt att bada ensam och bre ut sig i hela badet..

Låtsassimma. Några svala regndroppar föll ned på mig men det gjorde inget alls.Kände bara tacksamhet att få ligga där. En ynnest mitt i arbetslösheten. Efter nästan två timmar gick jag upp och kollade på Beverlyhillsfruarna på tv.

Sent på kvällen, när det var dags att gå och lägga sig, stod vi på altanen medan sambon rökte. Vi hör båda samtidigt någon som meddelar sin entre på det mest högröstade sätt:

Kisse som kommer mjauandes för fulla muggar !!! " Vänta på mig ! Gå inte in, jag kommer"...! Helgen blev äntligen fulländad med det besöket...  

 

Av Anna Walentski - 9 juni 2015 10:12

Från och med nu är jag en HAN och heter Anders. Jag har snaggat håret väldigt kort och sitter onödigt bredbent, som om jag hade ett jättepaket mellan ljumskarna. Nu har jag inte det på riktigt och det finns ingen anledning att byta till det heller...Det funkar bra det här.

Har ju alltid känt mig som man och det är ju det viktigaste. Jag gillar att vara den som tar kommandot i en relation och ligger gärna överst...Har alltid gillat att leka med bilar, stora som små, och klättrat på höga höjder. Jag tror att man lyssnar mera på mig som man så från och med nu heter jag Anders...

Av Anna Walentski - 5 juni 2015 11:17

Var handlar man ingredienser till Hummus bäst om inte hos Turken ! Knallade ner till honom igår för att köpa lasagneplattor som var slut hemma och skulle göra Lasagne...Gubben som står där vissa dagar kan inte särskilt mycket svenska men han visade mig glatt till plattorna när jag nämnde" Lasagna ?"...Nästa ord var Spiskummin," Krydda ?" Han knallade mot kryddstället och stod och kisade efter rätt när jag själv kunde läsa mig till kryddan. Som tur är står det även på svenska på påsarna trots att de är ifrån och tillverkade i Libanon.

"Tahini ?" Han plockar en stooor burk från hyllan. " Nej mindre", säger jag." Okey okey mindre , tolv kronor ". Han ser nöjd ut att ha en billigare burk trots att jag inte riktigt menade så...En stooor burk Kikärter som kostade hälften mot Icas slank ned i korgen. Jag var nöjd med att hittat allt så pass smidigt och billigt och knallade hemåt. Gjorde i ordning en fantastisk Lasagne som åkte in i ugnen. Enligt den engelska texten på förpackningen skulle den gratineras 40 minuter vilket jag tvekade över. Med Barillas plattor räcker tjugo minuter för lagom Al Dente. Jooo jävlar, den var stenhård efter tjugo minuter och fick slutligen gräddas nästan 50 minuter ! Ibland skulle det underlätta om man kunde läsa både franska och italienska lite bättre...

Gjorde även Köfte som test för att se om mina blev lika goda som ute hos Libanesen och det blev dom trots att jag inte grillade dom utan stekte. De smakade perfekt med den hemmagjorda Hummusen till ! Sambon var inte lika förtjust och tyckte jag fick behålla det för mig själv. 

Idag väntar Katten på Avkopplingen. Han gillar också Lasagne. Kanske han även gillar mina Köfte med Hummus ?

Trevlig nationaldag på er !!!

Av Anna Walentski - 4 juni 2015 12:47

Det är oroväckande lugnt i min tillvaro just nu. Har inte hört något gällande alla jobb jag sökt och haft kontakt med. Upptäckte nu att ett företag jag sökte till förra hösten letar efter folk igen...De rekryterade förmodligen FEL då. Hade dom valt MIG hade det gått bättre ! 

Att förlora sitt jobb jämställs med nära anhörigs död enligt psykologer. Det är en lång process att gå igenom som börjar med sorgebearbetning, precis som när någon dött i ens närhet och går vidare i olika steg. Jag känner att jag äntligen är FÄRDIG med min...

Har slutat drömma varje natt om det gamla jobbet och dess olika personer man jobbade med. Känner mera en ilska och en förhoppning om att det ska gå åt helvete med dom.

Vissa tycker nog det låter sjukt men det är helt friskt och naturligt och ett bra steg mot att man börjar bli frisk igen. Det har tagit närmare två år att komma till dagens insikt.

Jag känner idag att jag är fri. Jag är min egen. Nya möjligheter, nytt liv. Behöver inte vara Hitlers anhängare längre. Sanningen är min idag.

Av Anna Walentski - 4 juni 2015 12:18

Äntligen torsdag ! I morgon Avkopplingen och Katten.     Har sovit länge idag efter att ha legat och läst gårdagens  Aftonblad vid halvsju tiden...Drömde en massa konstigheter men Lafamilia var med och sponsrade med mat, som dom brukar...Alla klädda i riktiga balklänningar och smokingar. Helt underligt....

Skall till doktor Tok nästa tisdag. Hon ringde i lördags och menade att vissa prover vi tagit faktiskt inte var perfekta.Jag vet att de beror på "fattigdomen" då jag aldrig annars haft tendens till detta. Snarare tvärtom, har jag alltid legat lågt pga min syn på olika livsmedel...Att göra allt från skratsch. Men nu finns inte utrymme att tillåta sig vara kräsen med vad man stoppar i sig...Det är billigast som gäller, precis som i statliga upphandlingar. Glömmer aldrig vad en statlig institution gjorde när deras moppar var smutsiga ; "Släng dem !" Jag trodde inte mina öron men det var sant ! Deras ansikten rodnade betänkligt när jag ställde frågan om det verkligen var sant att vi skulle göra så, men deras tysta munnar teg och samtyckte... Vad de egentligen tyckte privat om att slösa allas skattepengar på detta helt horribla sätt framkom naturligtvis inte. Återigen samma lojalitet som Hitlers anhängare hade...Ser inget, hör inget, vet inget...

Av Anna Walentski - 3 juni 2015 11:59

Idag ska jag ta en promenad till Gettocentrum nr 2 för att försöka hitta lite billig och god mat. Det går bara inte att handla i våran skitaffär ! Tycker synd om de som inte alls tar sig härifrån och är beroende av den för att överhuvudtaget överleva...Har ingen aaaning om vad jag ska handla. Vet bara att jag har en lite kräsen sambo när det gäller vissa livsmedel såsom kyckling, fläskfile och grönsaker...Om jag bodde helt ensam, skulle jag nog vara nästintill vegetarian. Gillar goda, matiga sallader eller olika gratänger gjorda på grönsaker..

Det finns så mycket gott man kan laga av det men det är ju inte lönt när det bara är jag som tycker om det...Sambon är verkligt traditionell när det gäller mat. Har svårt att t.ex anamma andra kulturers mat förutom Kinamat och viss Thai.Och då är ju den maten försvenskad för att passa oss i Sverige ! 

Just nu är jag trött på korv och makaroner, spagetti och korvstroganoff ! Vill ha lite nyttigare alternativ; förut när vi hade två inkomster lagade jag ganska ofta TVÅ helt olika maträtter, en till mig och en till sambon... Min lite lättare och nyttigare, hans motsatsen.

Men just nu funkar inte det. Det blir till att kompromissa; du får gulan så tar jag vitan...

Presentation

Hej jag heter Anna och är en kvinna på 50 år. Bor i Stockholm men är född i underbara Norrland. Här på min blogg får ni läsa om saker jag stör mig på i samhället.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards