Alla inlägg under september 2014

Av Anna Walentski - 26 september 2014 11:56

Vi höll på att behöva ändra stadsdel och restaurang igår p.g.a rånen som utfördes på Medborgarplatsen och Gullmarsplan. Det var avspärrningar och trafikstopp till långt på eftermiddagen så det var lite osäkert om vi kunde träffas på Söder...Man inser att det är storstan man bor i när sådana här händelser helt kan spoliera ens planer....När trafiken plötsligt står still och det inte finns några alternativ att komma fram. Min gamla kollega hamnade med bilen i dessa avspärrningar som gjordes och satt väl still ganska länge. Då är det bara att gilla läget och sitta där man sitter, trots eventuella inbokade möten och andra händelser. Dessa jävla rånare,som orsakade ett sådant stopp i verkligheten,  hoppas jag inte fick med sig något...Att dom ligger och trycker någonstans idag, skitskraja för att våga sig ut...

Med polisen i hälarna efter DNA lämningar så ligger dom risigt till och åker nog fast ganska snart...

Vår kväll blev i alla fall trevlig och maten var lika god och billig som senast. Slutet gott. Allting gott.

 

 

Av Anna Walentski - 24 september 2014 23:33

Torsdag ska jag träffa mina gamla 

 

arbetskollegor igen !    Ska bli riktigt

 

trevligt att få höra lite nyheter och äta god 

 

mat, med god dryck till...   

 

Hoppas vi får det trevligt !!!     

 

  Återkommer...

Av Anna Walentski - 24 september 2014 23:01

Jag är sååå glad att min kompis Petrova fick mig att börja blogga ! Trodde väl aldrig i min vildaste fantasi att JAG skulle tycka det var roligt ... Men det ÄR det ! Så länge inspirationen finns i alla fall. 

Hörde att Kiruna fått snö redan... Tänk 24 september. Lite tidigt eller ? Kommer inte riktigt ihåg hur det var när första snön kom när man var liten och bodde i Gränslandet. Minns bara de riktiga vintrarna med mycket snö. Ser en bild framför mig av trottoaren på Storgatan, med en plogad promenadstig mitt i , snövallar höga upp till en och en halv meter vid sidorna...Snacka om sagolandskap ! Idyll !

Minns kojorna man byggde i de hop plogade backarna där man grävde ut med spadar. Vilken önskedröm för varje barn. Men jag kommer också ihåg när "Tott" och jag promenerade till skolan och det var minus 32 grader i luften... Vi hade mössorna nere vid näsan som möttes  upp av halsduken, det var bara ögonen som syntes på oss. Då var det kallt. Ofta ställdes bandymatcher in när det var för kallt för spelarna, vid 28 minusgrader. Egentligen fanns det ett lägre tak för detta men man "drog lite på reglerna" och gjorde lite som man ville...På något sätt härdades man av kylan och 30 grader upplevdes inte så kallt... Idag i storstaden kan man frysa så skelettet knakar... Det är det värsta jag vet, att frysa. Här blir det så rått och fuktigt så man fryser in i märg och ben. Skelettet knakar...

Av Anna Walentski - 24 september 2014 13:36

Besökte Arbetsförmedlingen för att uppdatera min handlingsplan. Jaa, det heter sååå fint. Handlingsplan. Den beskriver att man ska vara aktiv och söka jobb varje dag. Man ska skicka in en aktivitetsrapport ett visst datum en gång i månaden som visar vad och vilka jobb man sökt. Man ska uppdatera handlingsplanen innan ett visst datum. Om man inte gör dessa saker enligt datumen som står, blir man straffad. Då skickar Af ett brev till din A-kassa och skvallrar att du inte gjort det du ska , det speciella datumet. Om A-kassan anser det lika hemskt som Af, ser dom till så du blir utan pengar den utsatta dagen. Kallas för angiveri. Så då håller man sig till den utsatta handlingsplanen. Och det enda man vill, är ju att få ett jobb att leva på och förhoppningsvis trivas med.Det verkar dom inte tro på Af...

Fick en ny handläggare som jag tidigare sett och ansett som väldigt sur och butter, utan att känna henne. " Vad sägs om Statoil ?! " Jag tittar på henne ." Vaaa ? "

"Jaaa, Statoil söker mycket folk. Jag är själv intresserad, man kan jobba kväll eller natt .Tänk dig att grilla korv åt folk !" Jag funderar på om hon driver med mig. " Dom har nog dåligt betalt och dåliga arbetstider inom handels." 

" Tror du det ? Är du van vid höga löner inom ditt jobb ?"frågar hon mig.

Jag bestämmer mig för att inte svara eller kommentera mera. " Rappa på lite ! Ni har ju stängt redan. Du går på övertid och jag har bråttom."

Hon lägger på ett kol så det blir massor av skrivfel i rapporten men jag tänker att jag struntar i det. Vill ut därifrån snabbast möjligt. Inser att jag mött ännu en nörd...En nörd i statens tjänst. Halleluja vilket liv ! 

 

 

Av Anna Walentski - 20 september 2014 14:53

Min kompis Petrova tipsade om en hundraåring som har en egen blogg ( se Kommentarer)Gick in och läste lite och blev glatt överraskad... Vilken ynnest att få vara så pigg och alert, både till kropp och själ, vid hennes ålder ! Så medveten och så intresserad av vad som sker i samhället idag. Man kan bara önska att man själv får uppleva lite av det hon gör, i den åldern...

På söndag lämnar jag Avkopplingen och katten ! Back to the Getto again ! Dags för räkningar, ska till optikern och kolla in nya glasögon , intervju samt träffa de gamla arbetskollegorna igen. Laga mat till honom så han får matlådor med sig till jobbet.

Antagligen städa och tvätta, efter att han varit ensam i två veckor...Senast när jag kom hem efter tre veckor, var tvättkorgen full med kalsonger, strumpor och t-shirtar... Badrummet var inte i det skicket att jag kunde nyttja det, utan att städa det först.Vilken slarvpelle !!! "Men han är snäll i själ och hjärta", som Emils mamma sa. "Man får ta det onda med det goda," typ...

Av Anna Walentski - 19 september 2014 10:58

Då var det fredag igen. Veckan har försvunnit med stormsteg för katten och mig...

Känns bra att bullarna är bakade och i frysen... De 7 som jag provsmakade ligger som en egen liten bulle på magen...Behöver nog ta en promenad runt byn för att döva mitt samvete. Men alltså, om man bakar så goda bullar, måste man ju få vräka i sig av dom tills man storknar!? Sedan har man ju fått nog av dom på ett bra tag och vill inte ha några mer ! Så fungerar jag i alla fall. Periodare på bullar.

Ikväll kommer Han efter jobbet. Det ska bli fyllda lövbiffar med klyftpotatis och tomatsallad. Var i går med snälla granntanten och handlade med bil. Skönt att slippa släpa på bussen med tunga matkassar ! Nu är kylskåpet riktigt trasigt. Rengjorde det igår och ställde i ordning ketchup, senap och annat som inte behöver stå kallt i fina rader...Har en kylbag på altan med det viktigaste som smör o mjölk.

Lite primitivt, men allt går. Var i kontakt med ett företag igår som jag skickat en ansökan till... Blev väldigt glad när dom redan hade tillsatt platsen då jag hörde vilken gröngöling som skulle föreställa "chefen"... Helt otroligt vilka nördar det finns därute ! Men the show must go on. Det blir nya dagar, nya möjligheter.

En dag i taget. Lev i nuet. Morgondagen får vänta.

Av Anna Walentski - 18 september 2014 21:25

Måste tacka "Bokslukaren " idag för inspirationen. Återigen en väldigt klok trettonåring som kan sina saker...Hennes teori om bloggtorka var verkligen huvudet på spiken ! Även "Hemmafruns blogg" hjälpte mig idag.

Blev helt imponerad av hur mycket hon bakar hela tiden ! Tog mig i kragen och åstadkom lite goda bullar...

Tackar och bockar och återkommer !

Tjingeling   

Av Anna Walentski - 18 september 2014 20:29

Hela huset doftar nybakade bullar ! Jag fullkomligt ÄLSKAR doften av nybakade bullar ! Det är en blandning av kanel, kardemumma och vanilj...

Har provsmakat 1,2,3,4 jaaa 7 stycken och ALLA var lika goda ! För mig representerar bulldoften trygghet , kärlek och familj. Omtanke. När jag hade flyttat hemifrån som 19-åring och "kom hem " på semestrar kring jul och somrar, hade min far alltid önskemål om att jag skulle baka bullar... Han hade förberett med jäst och övriga ingredienser så det var bara att sätta igång att baka... Jag tog det som en komplimang att han ville ha mina bakade bullar. Min mor bakade inte gärna småbullar, det var hellre längder som man kunde "doppa i kaffet", vilket var väldigt vanligt i min uppväxt. När bullalängderna blev lite torra och tråkiga,gjorde man skorpor av dom, som var extra goda att doppa i kaffet...

Jag är egentligen ingen "fikagris" men nybakade bullar och Wienerbröd har jag svårt att motstå... Tänk färska Wienerbröd med "mormors hosta" på, mycket av det gula !

Jag kan se min far framför mig, doppandes dessa bullar i kaffet, lätt sörplande och njutningsfullt sträcka sig efter en till...

Presentation

Hej jag heter Anna och är en kvinna på 50 år. Bor i Stockholm men är född i underbara Norrland. Här på min blogg får ni läsa om saker jag stör mig på i samhället.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15 16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards