Alla inlägg under april 2016

Av Anna Walentski - 27 april 2016 10:51

Värmen lyser med sin frånvaro. 3 plusgrader och hot om snö eller regn...27 april som ju faktiskt brukat vara ganska varmt och fint. Men det är nog bra för min och andras pollenallergi. Nu hinner ju björkarna få musöron oavsett kylan och därmed lindras ju besvären av det...Förhoppningsvis !

På tal om besvär...Min tandvärk gick över med antibiotikan men jag känner fortfarande lite bedövat i delar av hakan och läppen. Fredag den 13 :e ska jag till en tandhygienist som ska gräva i min mun och försöka rädda några tänder ett tag till...Fredag den 13 :e ??? Huuuu !

Idag ska jag till min frisör för klippning och nya slingor. Senast jag var där blev inte slingorna bra och som resultat av detta, ser jag nu ut som en kärring med grånande hår !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!

Jag vill inte se ut som någon med grånande hår då jag inte har det ! Hon använde något nytt jävla medel som skulle vara miljövänligt och skonsamt mot håret... Faan jag vill inte ha något skonsamt i mitt hår ! Ge mig blekta slingor gjorda av gift så är jag nöjd...

Har ännu inte hört något ifrån mitt "nya dagis" när jag ska börja. Lämnade ju in ett val till Af och fick beviljat att få gå där. Ska bli intressant att se vad det är för något. Tillvaron här hemma är ju lite enahanda och småtråkig och jag behöver få lite nya input att blogga om...Jobben som finns att söka för mig är dessutom ganska begränsade. Många skumma idiotfirmor som söker robotar som vill jobba gratis och dygnet runt och som inte har koll på sina rättigheter och anställningsförmåner...Dit vill jag INTE. Något nytt, något annat får bli min melodi hädanefter ! Ciao !

Av Anna Walentski - 26 april 2016 09:38

Så var helgen över igen för den här gången. Vi hann med mycket på Avkopplingen, tack vare att vi kom ut på fredag förmiddag. Jag drog igång dammsugaren och sambon fyllde på vatten ute i badet. Det hade slagit ifrån då vattenmängden sjunkit under en viss nivå och höll bara 27 grader. Funkar bra sommartid men inte riktigt nu. Fredagsvädret bjöd ju på sol, men också ishavsvindar som kändes i märg och ben. Bra väder för att städa och vädra mattor dock. Ved hade vi fått av våra bekanta men den tog vi itu med under lördagen. Tömde hästsläpet som det låg i och kånkade bort det till platsen där vi brukar hålla på med ved...

Sambon kapade med motorsågen medan jag höll i för att få dem lagom långa till vedklyven. Där avlöste vi varann och klöv och klöv...Kaffepaus på altan emellanåt. Man blir rätt mörbultad i kroppen av halvdåliga arbetsställningar så vi gjorde kväll och käkade middag innan det blev för sent. Nu har ju ljuset kommit tillbaka på kvällarna så man behöver inte sitta inne i mörkret och uggla...Jag valde att ta ett bad i 39-gradigt vatten. Sambon stod över och servade mig med kallt vatten att dricka. Det är riktigt härligt att bada ensam och sträcka ut sig över hela badet. Låtsas simma och göra lite stretchning...Ta hur många massage man vill...Jag tror att det var tack vare det som jag klarade mig ifrån värsta träningsvärken nästa dag !

Det var en härlig helg som gick fort. Vid 16-tiden var det dags att gå till bussen för vidare färd hemåt. Enda smolket var att inte Kisse dök upp..? Han kommer kanske nästa helg ?

Av Anna Walentski - 20 april 2016 12:20

Var ut igår och köpte nya påslakan åt oss. Upptäckte att det blivit HÅL i de vi har ! Inte konstigt när man tvättar och bäddar, tvättar och bäddar...Samma lakan hela tiden. Riktiga favoriter !

En välkänd affärskedja hade kampanj på sängtillbehör så jag begav mig dit. Gick ut därifrån med mina favoritlakan i lila och extra örngott i syren, fattigare men nöjd. En dryg tvåhundring billigare än ordinarie pris...( Tack skitfirman för lönen som bäddade för detta inköp ! HaHA, bäddade !!!!????)

Sambon håller på att jobba in tid varje dag för att kunna vara ledig på fredag. Då åker vi till Avkopplingen med våra bussar. Ska bli kul att se hur mycket som börjat blomma samt om Kisse dyker upp. Det behöver dammsugas och eventuellt tvättas lakan därockså...Sedan har vi fått ved av våra bekanta som har rensat på sina marker och schysst nog förärat OSS veden ! Det står ett hästsläp fullt med ved uppställt vid vårat släp ! Vi har lite att göra med att ta hand om det...

Så nu ska jag ge mig ut för att handla lite bröd, pålägg och mat att ta med, vilket inte är lätt, då det ska väga så lite som möjligt när vi ska bära det mellan alla anslutningar. Faaan, om bilen kunde fungera ! Ciao !

Av Anna Walentski - 19 april 2016 15:33

Är det slumpen eller ödet som styr våra liv eller bestämmer vi själva över det ? Kan vi påverka livet att gå i den riktning vi vill ? Vi gör våra val under livets gång, många val, som får konsekvenser i vårt liv...Hur ofta ställer vi oss frågan : OM jag hade valt DET den gången och inte det jag valde, HUR hade det då blivit ? VAD hade resultatet blivit då ? Hade det varit skillnad på nästan liv eller död ? Svart eller vitt ? Fan vet !

Anledningen till att jag började fundera i dessa banor var när jag upptäckte en släkting på facebook som jag tjuvkikade lite på...Hen var, såvitt jag minns, för tjugo år sedan starkt övertygad om att bli en framgångsrik fotomodell med hela världen som spelplats...Hen skaffade en portfolio som innehöll diverse bilder för att sälja sig själv. Om det var den rätta portfolion att inneha, är inte jag man ( ? ) att döma, men någon fotomodellkarriär blev det inte ! Till min förvåning var hen numera en trebarnsförälder bosatt i Kuala Lumpur, av alla ställen på jorden...Gjorde typ samma som jag om dagarna, dvs inte särskilt mycket.

VAD tänkte HEN på när det inte gick enligt planerna ? Tänker vi någonsin och reflekterar över sådant medan det pågår ? Medan livet pågår ? Nej det gör inte de flesta av oss. Vi är så upptagna av att leva så vi orkar inte reflektera och ifrågasätta saker och ting...Det är först senare, med facit i hand, som vi kanske undrar HUR det blev som det blev, VARFÖR det blev si eller så och nöjer oss med att konstatera att det nog blev bra ändå...

Av Anna Walentski - 18 april 2016 15:46

Svullnaden i käften håller i sig. Har minskat något men också flyttat sig längre ner på halsen och en viss smärta som inte vill försvinna moler konstant...Underläppen och delar av hakan fortfarande bedövad och stickig. Blir väl aldrig FRI ifrån detta ??? Får resten av livet se ut som Frankensteins brud ! En arbetslös, snart tandlös, 50-taggare där bäst-före-datumet gått ut som aldrig mera kommer att jobba i hela sitt liv ?! För ingen vill ha na !!! HAHA !

 

             !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

Av Anna Walentski - 16 april 2016 20:52

Så var det då lördag kväll igen. Som vanligt bara dynga på tv:n efter att ishockeyn slutade. Ja den var också rena katastrofen då favvosarna förlorade. Shit också ! Nya tag !

Min långvariga tandvärk som jag kämpat med hela veckan, resulterade i kraftig inflammation i käften ! INTE KUL ! Var tvungen att krypa till korset och ringa Folktandvården och tigga om en tid så jag kunde få antibiotika för detta helv...Min tandläkarskräck är stooor, men smärtan i käften var STÖRRE ! Hade sådan tur att jag dessutom träffade på en kvinnlig tandläkare som var både ödmjuk och förstående, inte bara sadist, som man faktiskt kanske kan gå till fortsättningsvis. För det är jag tvungen till, vare sig jag vill eller ej, innan tänderna helt ramlar av. Vilket dom faktiskt är på väg att göra. Kommer att göra. Inom en snar framtid. Gilla läget eller ?!

Trots tandhistorien har jag lyckats fixa och dona i min påhittade hemmafrutillvaro; tvättat, städat och lagat riktig mat. Pannbiffar ena dagen, men fisk som dominerat resten av veckan. Torskfile och laxfile. Panerade och i nästa stund ugnsstekta a la naturelle. Himla gott om jag får säga det själv ! Man borde äta MERA fisk ! Man FLYYYGER fram när man äter fisk ! Man blir LÄTT av fisk. Tänderna kan tugga fisk.( Fastän jag , istället för go frukost med fina och goda mackor, ätit gröt, gröt, gröt...Också lättuggat ! )

Vi skulle egentligen åkt till Avkopplingen idag. Har inte varit där på över en månad nu. Men jag vaknade idag med molande huvudvärk, trött och fortfarande svullen i ansiktet som om jag knaprat i mig en tennisboll som fastnat inuti ena sidan av munnen...Som Frankensteins brud, om ni någonsin sett den filmen...Tycker att svullnaden nästan är STÖRRE och det kanske den är, med tanke på hur doktorn knirkade med virknålen i mina tänder...Imorgon är en ny dag. Kanske svullnaden gått ned lite mera då och den molande smärtan har avtagit när antibiotikan fått verka lite längre...Funderar på gröt till middag imorgon ...? Risgrynsgröt ???

Av Anna Walentski - 9 april 2016 12:33

Min stackars blogg har blivit en liten försummad varelse som bara får sin uppmärksamhet på helgerna, och knappt det... På något sätt glömmer jag bort att skriva inlägg under veckan trots att jag ofta inspireras av olika saker och tänker att" det där ska jag blogga om"... Nu har jag tandvärk igen. Har haft det sedan i tisdags och går på starka värktabletter. Vi skulle åkt till Avkopplingen idag, men jag vaknade vid femtiden av att värktabletterna slutat göra verkan och trodde jag höll på dö. Upp för att ta nya, stängde av väckarklockan så den inte skulle väcka oss och somnade om till slut. Jaja, det går väl över när det går över...

Var på informationsträff hos Arbetsförmedlingen häromdagen gällande alternativ till aktiviteter för att få aktivitetsstöd. Som alltid lika intressant. Nu satt där en arbetssökande 55-plussare som ställde onödigt många frågor så att halvtimman det skulle ta, sträcktes ut till närmare en timma...Vi var många som stirrade i taket och suckade för oss själva. När dessutom kvinnan från Af presenterade alternativen som om det var ett smörgåsbord, som  vi skulle ta för oss av, var det mer än jag som himlade med ögona...

På bussen hem satt fyra stycken 8-åringar som diskuterade var det är farligast att bo...De kom fram till att i Rinkeby där kunde man drabbas av att 10-åringar kom fram och muckar gräl mitt på blanka dagen och rånar en på mobiltelefonen ! ( ????) Självklart hade alla fyra egen mobil som en av dom ringde hem till mamma och beställde Kebab till middag på. Jag häpnade över deras språk och val av uttryck och att de blandade in engelska ord. Om dom går i 2:an läser man väl inte engelska än, eller gör dom ? De måste haft äldre syskon som influerade dom, eller så är de bara så väldigt mycket mera försigkomna idag...

Idag blir det Tortellini med en ost och skinksås, baserad på en god dansk mögelost ( fyndad för 10 spänn !) med lite knaprigt bacon ( också fynd !) och hockey på tv:n.

Trevlig helg på er och en extra hälsning till min syster som fyller år idag och har hela huset fullt med barn och barnbarn !

Av Anna Walentski - 3 april 2016 13:05

Vi hade tänkt åka till Avkopplingen i lördags. Upp klockan 6, när klockan ringde och skrällde illa, hade sambon en röst som om han befann sig i nytt målbrott...Testade att gå upp och dricka kaffe med mig men var alltför hängig och hade ont i halsen, så vi beslöt att stanna hemma.( Ni vet väl hur sjuk en karl blir när HAN blir sjuk...?) Det kändes som att vi skulle bestiga Kilimanjaro vid blotta tanken på alla bussbyten och kånkande på tung mat. Tre timmars resa. Som med bil tar max en och en halv. Det tog emot något förskräckligt och fortsätter att kännas så, utan bil...

Vad gör man i gettot på en lördag ? Svar : inte mycket. Sambon låg framför tv:n och jag lagade mat. Jag hade dagen innan gjort både revbensspjäll och kycklingfileer och bakat småfrallor, ifall vi skulle ha med oss något av det till Avkopplingen... Nu blev det en variant på "Flygande Jacob" som mera liknade" däckade Nisse", men blev gott det med ! Sambon muttrade lite över att han ju inte är så förtjust i fågelfän, men jag slog dövörat till och berömde mig själv och min goda kokkonst och utbringade en skål för den, som han ju hängde med på. Sen blev det hockey på tv:n ! Som favoriterna förlorade. Bättre lycka nästa match. Vi get int upp !

Kväll och inte ett enda vettigt program att se på. Barnprogram på fyran på bästa sändningstid och Lasse Kroner med likadant på ettan. Pest eller kolera ? Same shit.

Skönt att det är söndag idag. Tv utbudet är bättre och imorgon är det måndag igen. Yippeee !

Presentation

Hej jag heter Anna och är en kvinna på 50 år. Bor i Stockholm men är född i underbara Norrland. Här på min blogg får ni läsa om saker jag stör mig på i samhället.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards