Alla inlägg under mars 2015

Av Anna Walentski - 17 mars 2015 20:55

Är inte alls så nöjd och glad längre...Ska till Globen imorgon och göra ett arbets EKG och sedan få en blodtrycksmanchett som jag ska ha ett dygn för att kolla hur blodtrycket hoppar och lever den tiden.Har gjort det en gång förut för flera år sedan och det var ganska jobbigt att både sova och leva med den. Men det är ju ok eftersom det är för ett gott ändamål...

Ska lämna igen detta på torsdag morgon och ser då i mina papper jag fått, det jag MISSAT att se förut, att jag då på torsdag ska få YTTERLIGARE grejer på mig !?

Dom sätter på 4-5 elektroder på bröstkorgen som är anslutna till en liten EKG apparat som ska sitta i en väska på bröstet...Detta ska spelas in under ett dygn...Ett dygn !!!

Märk väl, man får inte duscha eller bada under dessa övningar ! ETT dygn som skitgris går väl an, men två !? Jag som badar badkar varje kväll !!!!!!!!

"En elektrod kommer att sitta precis nedanför halsgropen och kommer att synas om du använder urringad tröja". Hur bekvämt låter det ??? Tänker på mina hakor...Jag har ju faktiskt MER än en...Jaja ! Jag får väl se fram emot att inte göra särskilt mycket dessa två dagar...Vill  ju inte bli svettig. Kolla tv och läsa böcker låter väl bra...Tycka synd om mig själv... Blogga lite...Återkommer !

Av Anna Walentski - 16 mars 2015 19:15

Äntligen måndag igen ! Har gjort så mycket nyttigt idag så jag är verkligen nöjd med min dag ! Planterat om blommor, städat EFTERÅT ( Är jag ensam om att i vanliga fall dammsuga INNAN man planterar om blommor ?...) Tagit bort glasskivan från soffbordet och rengjort den tvåsidigt plus krupit under bordet och torkat av bordsbenen... Höll på att inte komma upp därifrån ! Till slut gick det men blev helt slut så jag tog en paus och åt frukost...Tvättat en maskin och hängt ut på balkongen.

Solen gassade så jag var tvungen att dra ned rullgardiner i både sov- och vardagsrum.

Den fulla flugan från förra veckan hade fått sällskap av tre likadana kompisar och satt på väggen och solade...Störde inte mig så dom fick hållas.

Avslutade med att göra en riktigt god Rostbiffgryta med touch av Tandooricurry och kokt potatis...Till sambons matlådor i veckan. Han vill bara ha "mat och potatis", alltså kött, potatis och SÅS ! Nu har man en hel lång vecka på sig att fortsätta i samma stil...Fixa,dona,putsa feja ! Det är hårt att vara husmor.    

Av Anna Walentski - 14 mars 2015 12:56

Äntligen lördag !!!    Vi är på Avkopplingen och vår lilla fina kissekatt dök upp igår kväll   

Dagen är gjord för att bara ta det lugnt och ha det trivsamt ! Bjuder därför på en liten vits:

 

Husse stod och väntade med sin pudel utanför en affär medan matte var inne och handlade.

En liten knatte kom fram till hunden. Han tittade noga på den och på ett litet hjärtformat läderetui som hängde i halsbandet. " Vad är det som ligger i påsen ? " frågade han till slut.

" En lapp med vår adress och telefonnummer och en krona till telefon ifall han springer bort", sa husse. " Telefon ?! sa pojken förvånat. " Har ni lärt honom ringa ???"     

 

Ha en riktigt trevlig helg !

 

 

Av Anna Walentski - 12 mars 2015 18:52

Så var man då utförsäkrad ifrån A-kassan. Blev kallad till möte hos Arb.förm

tillsammans med en massa andra i samma situation. Vi var väl en femton stycken 50 plussare och en stackars kille under 25...Det hela gick ut på att informera om vad som förr kallades fas ett , utförsäkrad från a-kassan. Idag heter det inte så längre... VARFÖR ? Jooo vi har ju bytt regering ! Idag heter det rätt och slätt Aktivitetsstöd och Utvecklingsersättning. Borta är alla fas ett, två och tre !

Snacka om snus i gyllene dosor !!! Same same very same.

En grannlandskvinna, skulle fylla 70 som jobbade extra med detta, var informatören.Hon hörde dåligt så den som kom med frågor fick skrika högt, vilket tog extra lång tid. Antog att anledningen till att detta infomöte drog ut på tiden berodde på att damen ifråga jobbade på timtid...? Hon verkade ha all tid i världen medan vi andra skruvade oroligt på oss och kollade klockan...

Medan jag satt där och lyssnade kom en bild framför mig och jag såg hur var och en av oss, 50 plussare, reste på sig och musiken börjar strömma högre och högre, 25-åriga killen med alla näspiercingar ledde det hela till ett crescendo;

"Were not gonna take it. Nooo, we aint gonna take it ! Were not gonna take it anymooooore !!!" 

Twisted sisters. Were not gonna take it. Vaknade av att Soile, info tanten, puffade till mig..." Hötutu, d ä slut no !"

 

Av Anna Walentski - 10 mars 2015 12:09

Nu börjar det gå för långt ! Jag har gjort eget hemmatillverkat ströbröd av gamla brödkanter ! Ja nu var det inget gammalt mögligt bröd jag använde, utan lite hårda 3dagars frallor...Inte särskilt goda att äta längre. Har förut matat fåglarna med dem men tyckte nu att det är mera ekonomiskt att ta tillvara på dom...

Googlade och fick fram ett bra recept; Ugn 70 grader, ugnsluckan öppen.

Lägg ut brödskivor ( ju tunnare desto bättre) på en långpanna och låt torka ca en timma. Riv sedan brödet på rivjärn eller mal det. Funkar nog bra i mixer då det sprättar omkring lite av smulorna. Jag använde min "djungdjung" som jag har när jag skivar potatis till Jansson...Förvaras torrt i burk med lock. KLART !

Säkert mycket godare än ströbröd att panera "grejer" i... Ska fortsätta med det när det nu var så lätt.

Tänkte göra Klappgröt idag av Svartvinbärssaften ...Inte många idag vet vad det är...Nostalgi igen ! Det är en rosa fluffig kall ( eller ljummen) efterrätt som var modern när jag var liten ( 1960 - 70 talet) Många åt den med kall mjölk, jag åt den som den var...Väldigt speciell konsistens. Men gott. Tror jag. Det var längesen.

Nu blir det inget av det hela.Kollade receptet och det ska vispas kraftigt en hel del och min elvisp har gått sönder när sambon vispat o gjort potatismos, fast jag varit väldigt aktsam om den o bett honom om samma,  o jag orkar inte vispa för hand...(Puh ! ) Jag får hitta på något annat...

Har länge varit sugen på hemmagjorda Negerbollar, som man tydligen inte får kalla dom längre. ( ?! ) Men i alla mina recept står det namnet...Måste var och en då skriva om recepten ?

Av Anna Walentski - 9 mars 2015 11:58

Idag är det måndag igen !     Jag ska steka köttbullar med stuvade makaroner 

 

och göra pannbiffar med stekt lök så att min gubbe får matlådor med sig till 

 

jobbet i veckan...     Sedan ska jag fånga dagen och inte tänka dåliga 

 

tankar...      Hänga tvätt och lösa korsord...    Ut på snabb promenad   

 

och kanske slå en signal till katten...      för att önska honom och alla andra


en trevlig start på veckan !      

Av Anna Walentski - 8 mars 2015 11:16

Idag, på internationella kvinnodagen, skulle min mamma fyllt 85 år om hon levat...Tyvärr finns hon inte längre i livet, endast i den andra sfären...

Min gamla sandlådekompis "Agenten" fyller också år idag. 52 år. Men är åldern så betydande ? Är det inte bara så att vi människor har åldersbestämt åldern efter kalenderåren ? Tiden är ju egenligen bara här och nu och solar och månar däremellan...Dagar och nätter. Fast tiden som har gått röjs ju i vissa saker.

Man säger att öronen växer och blir större ju äldre man blir...Helt sant !

Förmodligen för att man ska HÖRA bättre med större öron...Ni vet, som med mormor o Rödluvan o vargen...Själv tycker jag att mina tår bara blir längre och längre ju mer åren går.Får snart inga skor som passar.Det kanske är därför som gamlingar föredrar att gå i tofflor utan hätta ? Deras tår växer också ???

Internationell kvinnodag tycker jag inte behövs ! Behandla din nästa så som du själv vill bli behandlad borde vara gemene mans / kvinnas dagliga första tanke när man vaknar...Då skulle vi inte behöva speciella dagar.    

Av Anna Walentski - 7 mars 2015 14:45

Fick dåligt samvete för att förra inlägget var så negativt och deprimerat så därför vill jag muntra upp med en riktig hederlig gammal vits:

 

Ett medelålders gift par gör sig i ordning för att gå till sängs. Frun ställer sig naken framför den stora spegeln i sovrummet." Älskling, säger hon, jag ser en gammal kvinna i spegeln. Ansiktet är rynkigt. brösten hänger nästan till midjan och min rumpa säckar en kilometer. Jag har feta ben och armarna är sladdriga.

Hon vänder sig till sin man och säger: "Säg nåt positivt så jag mår bättre !"

Han tänker allvarligt en stund och så säger han:

" Det är i alla fall inget fel på din syn !"      

 

Trevlig lördag !!!

 

 

Presentation

Hej jag heter Anna och är en kvinna på 50 år. Bor i Stockholm men är född i underbara Norrland. Här på min blogg får ni läsa om saker jag stör mig på i samhället.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6 7 8
9 10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards