Alla inlägg den 5 juli 2016

Av Anna Walentski - 5 juli 2016 10:44

Man kan undra vilka urval vissa arbetsgivare gör egentligen...Sökte ju jobb hos en aktör som skickade ut ett test, Matris test som det kallas. Matrigma. Består av en jävla massa konstigheter såsom cirklar, prickar skuggor, halvmånar, fyrkanter och massa annat liknande svammel...Man ska peka ut vilken grej som hör ihop med olika grupperingar och av det skall dom kunna avgöra hur jag klarar av att arbeta med människor, hjälpa och ge service till andra. Fick svar ifrån dom: " Ditt resultat på detta test nådde inte upp till den nivå som krävs för att komma vidare i rekryteringen." Tack och goodbye !

Näää, tack så mycket !? Jag vill inte heller arbeta hos någon som förlitar sig på ett pricktest som dom inbillar sig ska kunna tala om hur jag är som människa och arbetstagare !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gjorde dessutom ett annat test åt dom som bestod av 120 frågor, totalt irrelevanta för jobbet i mina ögon. " Min uppväxt var varm och trygg, jag kan inte förlåta folk, jag är jämt glad, jag är ett stort jävla arsel med ögon i nacken typ...." 

Kanske sitter dom  där nu och pustar ut efter att ha blivit av med psykopatjäveln i tid !????

Hade jag fått göra dessa test för 30 år sedan, hade jag aldrig hamnat ute i arbetslivet...

Jag hade suttit med armarna bakom ryggen, i tvångströja, i madrasserat rum...

Av Anna Walentski - 5 juli 2016 08:32

Var till Avkopplingen i helgen med bil som vi fått låna av snäll nevö. Men vi var inte där förrän mitt på dagen runt tvåtiden på lördagen. Handlade lite extra och slängde in i frysen och kylen så vi slipper bära så mycket på bussturerna. Men för att komma ihåg vad som finns har jag varit tvungen att fotografera både kyl och frys...Varför har jag inte tänkt på DET tidigare ? Varje gång vi ska iväg funderar man på "hur var det med smöret,,,finns det ägg ,,,har vi lök ? " Nu öppnar jag galleriet i telefonen ! Hehehe !

Rabarbern på "sorksidan" vill inte ta sig trots att jag fyllde på ny jord efter konstens alla regler...Det har dessutom tillkommit FLERA nya sorkhål i gräsmattan, stooora som mina 35-or, som jag åker ner i  ! Livsfarligt ! Jag ska testa med hönsgödsel nästa gång nevön kommer upp med bilen. Det sägs vara något som inte sorkar gillar. För övrigt lyser Kisse med sin frånvaro. Det är flera veckor sedan vi träffade honom. Annars hade han haft fullt upp med dessa sorkar. Men vad vet vi ? Han kanske är där och plockar några när vi inte är där ? Har sett vissa spår att han åtminstone legat och sovit på ett ställe som jag gjort i ordning.

Gräset hade självklart vuxit och behövde klippas. Traktorn gick inte igång så sambon gick med handjagaren, vilket lämnade gräshögar liggande som blir hö...

Klätterrosorna var fulla i knopp och inte en endaste lus, konstigt nog. Pionerna blommade sina sista timmar och Rhododendronen var utblommad...Jag har missat den fina blomningen i år också bara för att vi inte var där på midsommaren ! Plockade in en sommarbukett med de sista doftande pionerna och njöt av doften !

Nu är verkligen en fin tid därute med äkta sommar. Tyvärr får man inte njuta av den innan den går över i höst när man ska vara på den förbannade arbetslösförvaringen...!

Tre hela veckor kvar ! Arapapa patia ! Arapapa patia !

 

Av Anna Walentski - 5 juli 2016 07:39

På min promenad hem igår från bussen blev jag kraftigt attackerad av en riktig ligist !

Trodde jag. Att det var en ligist alltså...När det i själva verket handlade om självförsvar och att freda sina närmaste, skydda sin boning. "Mitt hem är min borg." Att det dessutom skedde utanför tingshuset kan tyckas vara liten extra prick över i:et...

Såg alltså en liten spretig fågel, med punkfrisyr, knalla omkring på marken, tjattrandes för fulla muggar...Han var riktigt söt och påminde mycket om Kalle Ankas fågelfigur på julen, vilket gjorde att jag naturligtvis också, likt Kalle, ville fota den och började leta i väskan efter telefonen / kameran...

Jag tänkte inte på att det var en liten måsunge förrän något skriande attackerade mig från luften ! Om och om igen gjorde den utfall mot mig och störtdök ! Aldrig har en mås känts sååå skrämmande som nu !!!??? Hade en påse med några konserver i som jag svingade över huvudet samtidigt som jag springande gav mig iväg därifrån...Och ser du MIG springa, kan du ge dig på att det är allvarligt ! Hörde länge måsmammans skrik efter mig där den satt på  gatulampan. Allt den ville, var ju att försvara sin unge som förmodligen var ute och tog sina första stapplande steg i livet. Med nyfiken blick och stor aptit på livet. Att vara liten och ny här i världen är inte lätt. Att dessutom vara mås...ja vad tror ni ?

Själv stapplade jag hem och värmde min konserv med sparrissoppa. Den var god.

 

Presentation

Hej jag heter Anna och är en kvinna på 50 år. Bor i Stockholm men är född i underbara Norrland. Här på min blogg får ni läsa om saker jag stör mig på i samhället.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards