Alla inlägg under januari 2016

Av Anna Walentski - 5 januari 2016 17:00

Den förbannade snön fortsätter att lägga sig över allting. Tur att den är lätt och fluffig och inte så svår att ta bort. Det räcker att sopa bort den. Än så länge. Nog mycket av fluffet blir en hel del för mycket...

Det går dåligt för juniorkronorna i ishockeyn.Undra hur mycket målvakten ska gråta idag ? Men det är bra inställning, att man VILL vinna. Synd bara att inte hela laget tyckte det...

På måndag börjar jag på nytt "vuxendagis". Jag ska aktiveras. Behöver ha någon som piskar mig i baken för att söka jobb ! Tycker arbetsförmedlingen. Och kanske några andra också, vad vet jag...Ingen skulle bli gladare än jag om jag fick ett jobb som jag kunde jobba på.

Det är ganska tradigt att vara hemma och enbart prata med sig själv på dagarna. Man kan ju inte städa och tvätta hela dagarna heller. Ibland är det svårt att få tiden att gå. När man jobbade fick man mycket mera gjort på något konstigt vis. Man hann med, mera än nu. Haken är väl att man tycker man kan "göra det senare, man hinner sen... "

Samtidigt går ju tiden. Man har inte all tid i världen.  

Skjut inte upp till morgondagen vad du kan göra idag.

Av Anna Walentski - 4 januari 2016 22:00

Så hände det som INTE fick hända ! Snön kom ! I form av fluffig sockervadd lade den sig över allt den kom åt... Kisse och jag är kvar på Avkopplingen när sambon åkt hem igen för att jobba. Vaknade idag av att Kisse låg och tittade ut på stooora lappvantar som singlade ner. När jag öppnade ytterdörren för att släppa ut honom på toalettbestyr, snusade han i luften och ryggade tillbaka...Men nöden har ingen lag. Han var tvungen att låta sina små tassar beträda det fluffiga kalla. Resten av dagen har tillbringats inomhus. Han sovandes medan jag samlat ihop tomtarna och alla julsaker och ljusstakar som ska ligga och sova till nästa jul. Det tar sin tid då jag också dammtorkar, byter dukar och ersätter med andra lampor i fönstren. Tycker det blir så tomt och mörkt när man tar bort dom och vill gärna fortsätta ha mysigt i fönstren.

I morgon skall det dammsugas och städas lite. Kisse lär väl inte hjälpa till. Så ska vi förbereda lite god mat tills sambon kommer så vi kan koppla av och myspysa lite sen.

Men den förbaskade snön lär väl bestå ett tag till ! Vi har minus 6 grader så det ser oroväckande ut. Helt onödigt !!!

 

Av Anna Walentski - 2 januari 2016 15:16

Måste bara berätta att vår Kisse verkar kommit ur sin depression !!! Helt plötsligt äter han nästan som vanligt och till och med OSTEN som han nobbat länge nu, slinker ner med lika god aptit som förr...DÅ är man frisk. Han är social igen och söker vårt sällskap. Följer t.o.m ut på kort promenad. Något som han ratat i några dagar. Men mössen får han klara sig utan. Åtminstone inomhus.

 

                  

Av Anna Walentski - 2 januari 2016 14:50

God fortsättning på det nya året ! Jag, för min del, hoppas på ett mycket bättre år än vad 2015 var...Gärna med ett jobb att gå till och trivas med. Roliga arbetsuppgifter och avsluta dagen med en känsla av att man gjort nytta, både för sig själv, företaget och andra. Och få betalt för. Hyfsat bra betalt. Som man kan ta ledigt ifrån och bli beviljad ledighet utan en massa tjafs och strul. Och inte behöva jobba arslet av sig både innan ledighet och efter. Med trevliga jobbarkompisar och inga psykopater. En generös och rättvis närmaste chef är bra att ha. Uppmuntranden i form av mysiga presenter och bonusar då och då. Stabilt företag som tänker på sina medarbetares hälsa och mående och anpassar verksamheten till att fungera tillfredsställande. Där lönen kommer i tid och alltid är rätt och riktig...En rolig arbetsplats.

Det låter som en utopi eller hur ? Men sanningen är att ungefär så såg det ut på det företaget jag jobbade på för x - antal år sedan...INNAN man fick för sig att bara fylla sina egna fickor med manna...Medan man fortfarande lyssnade till vad alla andra medarbetare hade att säga och när det fanns en genuin tanke om att göra rätt och likställt för alla. 

 

 

Presentation

Hej jag heter Anna och är en kvinna på 50 år. Bor i Stockholm men är född i underbara Norrland. Här på min blogg får ni läsa om saker jag stör mig på i samhället.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards