Alla inlägg under november 2015

Av Anna Walentski - 16 november 2015 10:03

  Avkopplingen fredag 13 november, kl. 23.45

Vi anländer sent p.g.a restaurangbesök med kusin från Bergen. Kisse dyker upp på pricken i tid, som om mina tankar nått honom i hans sömniga tillvaro. Sambon har precis hunnit ladda musfällan och vad händer ? KRASCH BOM BANG ! Kisse spärrar upp ögonen och rusar mot köksskåpet. Jag serverar honom fångsten och han blir överlycklig som han brukar bli.

Fredagskvällen övergår i tidig lördagsmorgon innan vi alla är i säng. Har följt på tv det fruktansvärda som hänt i Paris och det finns inga ord för dessa avskyvärda fanatiker !

Vi tillbringar en skön och lugn lördag tillsammans, mestadels framför tv nyheterna. Det är ingen rörelse i köksskåpen, ovanligt lugnt...

Söndag kl. 03.55 vaknar jag av att det låter som om någon tar sig In i huset ! Med buller och bång !!! Störtar sömndrucken upp ur sängen för att se vad som står på ... Och möts av en katt som fullständigt flyyyger fram och dyyyker under soffan...Medan jag tar hand om matskålarna som ligger upp och ned med mjölk och kattmat längs golvet, kommer Kisse fram till mig och visar upp sitt byte. Den minsta lilla mus jag sett ! Han börjar förnöjt att tugga i sig av fångsten...

Av Anna Walentski - 12 november 2015 17:48

Har inte lyckats med det förbannade bank-idet än ! Atmosfäriska störningar för att komma ut på nätet har gjort att jag inte ens kunnat försöka... Börjar surna till ordentligt    

Inga inlägg på bloggen heller...Inte kunnat leta jobb. Inte kunnat googla nya recept.

Blivit lite handikappad helt enkelt. Och SÅ även mitt förbannade spökknä ! Det lever sitt eget liv. Ena stunden känns ingenting och i nästa får jag stå still som en mumie och bita ihop när det gör så %&#! ont... Vilken jävla TUR att jag inte planerat in någon mara den närmaste tiden !!!

Tänkte på hur jobbannonser ser ut idag... Brinner du för service !.. Du ska ha många bollar i luften...Stresstålig ! Hungrig och drivande ! Om man som jag är en 52-årig kvinna som börjar bli lite allmänt trött och skavankig efter 33 års arbetsliv, kan jag inte påstå att jag riktigt brinner för att passa upp på folk som jag gjorde i min ungdom...Duger det inte får dom faaan fixa det själv. Här krusar vi ingen. Många bollar i luften -jag klarar av att jonglera med två bollar och kunde göra det med tre förut...Stresstålig, ja tills man går in i väggen och DET är snart gjort ! Hungrig är jag JÄMT nuförtiden, när man inte äter enligt kostcirkeln. Och drivande..? ja det är bara att fråga sambon vad han tycker...

Jag tycker man borde omformulera annonserna till mera vettiga. Det dom söker, enligt annonsen, är ju rena rama Schwarzenegger, en robot med utomjordiska egenskaper som kan trolla med knäna ! Hur många sådana finns det i vardagen ?

Av Anna Walentski - 10 november 2015 13:18

Vad gör en kärring där bäst-före-datumet har gått ut, en tråkig tisdag, när ena knäet dessutom börjat krångla ? I söndags när vi skulle ut och promenera, "knixade" det till i knät så jag var tvungen att vända. Det gjorde fruktansvärt ont men lättade lite när jag satt i bilen på väg hem...När jag klev ur och skulle börja gå mot porten hemma i gettot, gjorde det så ont så jag trodde benet hängde löst...(?) Fick gå med små små myrsteg och massera knäskålen varannan minut för att ta mig in överhuvudtaget...Igår, måndag, valde jag att ta det väldigt lugnt härhemma för att vila knät och höll på bli tokig på kuppen av att inte gå ut och få luft. Och nu vågar jag knappt gå ut ! Tänk om det blir som i söndags !?

Imorgon ska jag till den trevliga Arbetsförmedlingen på infomöte om andra intressanta vuxendagis eller andra roliga aktiviteter för avdankade femtiotaggare utan jobb. Ska bli kul att se om det är deltagarna från förra dagiset som också beordrats dit...

Ute är det 10,4 grader och solen lyser från en nästintill molnfri blå himmel men det blåser lite. Jag måste bara ut ! Får gå en liten promenad till skitaffärn och hämta ( gratistidningen) Metro så jag får andas.

Av Anna Walentski - 9 november 2015 12:11

Avkopplingen i helgen. Det började med att jag vaknade 03.58 på lördagmorgon av prassel i sopskåpet i köket...Bakplåtspappret i sopkorgen låter väldigt högt.

Upp för att kolla, öppnar dörren och hinner se två svansar som far iväg ! Möss igen ! Samma jäkla visa som vanligt på hösten. Har dom inte fattat att vi har en Kisse som gärna käkar upp dom ?! Eller också vet dom att han är lite lat emellanåt och hellre sover i sängen och vet att frukosten serveras i matskålar på golvet...Ingen ide att bry sig ?

Tar ut sopkorgen på golvet och lägger en bricka ovanpå. Finns ingen anledning att dom ska dra ut de eventuella restsmulorna som möjligtvis kan ligga kvar efter vår pizza på kvällen...

Lördag kväll och vi ser på tv. Sambon har laddat en fälla i skåpet. Kisse har inte kommit än.

PANG KRASCH BOM ! Där satt den ! Jag skördar fångsten och släpper ut den död. Tänker att falken kanske vill ta den..? Sambon laddar ny. Det går en kvart och samma sak igen.Ut med den också.

Kisse dyker upp när regnet avtagit.( Han går ju inte gärna ut när det regnar... ) Får sin mat i skålen, käkar och vill gosa med oss i soffan. PANG KRASCH BOM ! Jag skördar ny fångst och den här gången får en viss kattgubbe den och blir överlycklig !!! ( Man SER verkligen hur han lyser upp över att bli serverad en mus jämfört med kattmat ! )

Det upprepar sig ännu EN gång till, men då är Kisse först på språng och hämtar fångsten som lyckats släppa ifrån fällan och försöker smita...Men Kisse är snabbare än skuggan ! Rena Lucky Luke. HUR han orkar klämma i sig den musen också, kan bara den förstå som älskar surströmming eller palt...

 

Av Anna Walentski - 6 november 2015 11:12

Så var det fredag som kommer efter varje torsdag...Grått och tråkigt ute men 10,3 grader i allafall. Som en sämre sommardag i Sverige. Dock är det svårt att klä sig nu; för varmt med vinterjacka och för kallt med för tunn jacka. Jag som hatar att både frysa och svettas vet snart varken in eller ut vad jag ska ta på mig...Har dessutom inga mellanting. Här är det antingen eller, som gäller. Fullt eller tomt. Tjock eller smal. Vitt eller svart. Kallt eller varmt. Det finns inget halvtomt eller halvfullt för mig.

Vi hade det riktigt trevligt, som vanligt, igår med de forna kollegorna fastän två lämnat återbud. Det blev det gamla vanliga stället med billig mat och dricka. Jag slog till på en Ceasarsallad som var kanoongod medan de andra tog fläskfilen med Bea o Pommes. Hade svårt att bestämma mig då det fanns mera gott att välja av...Avocadosallad med Proscutto, Biff Rydberg och andra delikata saker...Blev bjuden på en Irish Coffee som efterrätt.

Åkte hem med 23.15-tåget och blev förvånad över hur fullt det var med folk...Är inte folk hemma på kvällarna ? Var hade alla dom varit ? Kan inte låta bli att undra och spekulera. När andra sitter med näsorna i mobilen, sitter jag och tittar på folk. Ett roligt nöje att sitta och iaktta och fundera. Men inte stirra ! Bara lite diskret.

På tal om nöje så ska jag gosa med Kissen hela helgen och skämma bort honom så mycket jag bara hinner med kärlek och god mat. Vi får turas om med sambon så han känner sig som den lyckligaste kissekatten i världen.   

Av Anna Walentski - 5 november 2015 10:34

Så var det dags att träffa tjejerna från gamla jobbet igen. Senast var i början på september.

"Is-o-belusning" och jag ska träffas lite tidigare som vi brukar för att snacka goja över ett glas innan de andra kommer. Får se vad det blir för ställe vi går till...

Träffade ju även flera av mina gamla kollegor när jag skulle träffa En utav dom för en lunch häromsistens...Det var egentligen inte meningen men två av dom,som jag inte träffat på två år,  kom rakt emot oss när vi lunchat färdigt och tyckte jag skulle följa med till deras nya kontor för en fika...Alla övriga som jag helst inte ville se eller träffa, var lediga och borta. Med andra ord så dansade råttorna på bordet ! Visst var det kul att se vissa av dom igen, men jag kände att jag gått vidare och lämnat dom. Något gemensamt fanns inte kvar mer än att vi delat arbetsplats en gång. Det kändes skönt att ha gjort ett avslut i tanken också.

Nu hoppas jag att något helt annat dyker upp med nya möjligheter och nya erfarenheter.

Att få ett jobb igen och att kunna släppa pausknappen som är intryckt för att leva fullt ut...

Av Anna Walentski - 2 november 2015 23:15

När jag nu kommit in på det här med fåfänga måste jag ju fortsätta. Det fordrar ju som mera "kött på benen"...ALLA är vi ju av olika åsikt när det gäller vikt. Eller hur?

Om vi säger som så , att VI  alla strävar efter att befinna oss i ett genomsnitt så finns det dom som aldrig kommer att nå dit...Men som kanske är nöjda med en liten bit på väg ???

Jag vet inte men jag hoppas vi får veta vart det lider !

SKA vi gå framåt och minska i vikt ?! 

What do you say ?!

Av Anna Walentski - 2 november 2015 22:19

 Trodde inte jag skulle erkänna det men jag har varit fåfäng. ÄR. Till en viss del....

Förr var jag alltid otroligt noga med hår, kläder och makeup. Vikten. Hur man "tog sig ut", som det hette då på 1980-90-talet...Tränade som en liten idiot så fort det kändes att man tillåtit sig att gå upp i vikt...Och DET var inte svårt ! Hade man som jag, lite "dåliga" gener som innebar att man gick upp i vikt av att TITTA på en bulle eller kaka och accelererade i vikt av det, var det inte roligt. Min självkänsla mådde inte bra av att jag ökade i vikt. Jag mådde helt enkelt inte bra av det. Och då hade inga sociala medier något med saken att göra ! Punkt slut. ( Det här var i 20-års åldern när jag hade flyttat hemifrån och inte längre uppfattade mig som ett benrangel och det inte FANNS sociala medier...) 

Det låter ganska komplicerat och SÅ var det nog. Jag var ensam- inget förhållande, och var tvungen att hålla mig fräsch och alert ( VAD det nu innebär ???) Jooo, ifall jag skulle hitta någon som ville ha mig....? SÅ var det på den tiden ! Hur-som-helst hittade jag ju min sambo till slut...Om DET sen är rätt eller ej får framtiden utvisa...Kanske man inte ska vara monogam ( Endast EN partner) men det får tiden utvisa...

Har i allafall tagit lärdom av  Britt Ekland som menar att man VERKLIGEN behöver sminka sig dagligen efter 40 !!!! Och jag kan nog hålla med om detta ! För sin egen självkänsla och för att inte skrämma bort folk, BÖR man ägna sig åt lite personligt pyssel...

Eller vad säger ni ?

Presentation

Hej jag heter Anna och är en kvinna på 50 år. Bor i Stockholm men är född i underbara Norrland. Här på min blogg får ni läsa om saker jag stör mig på i samhället.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards