Alla inlägg under augusti 2015

Av Anna Walentski - 10 augusti 2015 22:34

Jaa man ser det på tv och hör talas om det på medierna nu ; alla husdjur som folk ledsnat på och slänger UT !!! Små gulliga kattungar man tog till semestern eller de söta små kaninerna som man nu inte vill ha hemma i lägenheterna eller villorna när allvaret börjar igen med skola och arbeten... Jag säger bara FY FAAAAN !! Vilka idioter till förebilder för många barn som väljer, med berått mod, att kasta ut de små liven !!! Kaniner, katter,chinchillor, möss och andra arter... "Ut i skogen med dom bara ! Så slipper vi dom !" Folk är inte kloka. Tänk om dom gjorde samma sak med sina små gulliga barn; kastade ut dom i skogen !? Hur skulle det se ut ?! VAD säger DOM till sina barn att djuren försvunnit ?

Neeej, se nu till att försöka stoppa det hela. Det finns många olika föreningar och sajter som jobbar för detta goda ändamål... Mitt tips är att ni börjar med att gå in på olika bloggar och läser om olika katthem och djurskyddsföreningar...Livet-enligt-Mimmi är en trevlig liten blogg som gör MIG glad varje dag ! Men det finns många flera. Tillsammans är vi faktiskt jättemånga som har samma åsikt om just detta; vi måste stoppa detta djurplågeri !

Nattinatti !

Av Anna Walentski - 10 augusti 2015 12:10

Kisse dök upp vid 22-tiden på fredagkvällen; käkade, kelade och tvättade sig.Sov Samma procedur som han brukar varje gång han kommer. Jag tyckte han var finare i pälsen nu och hade lagt på sig lite hull...Avmaskade honom nämligen förra helgen och VET att han fick i sig tabletten då den låg invirad i en ostskiva, som han ju äääälskar. Det var en veterinär som menade att man bör avmaska katten oftare när den är ute så pass mycket. Han ÄR ju faktiskt en utekatt och vi vet ju vilken storviltsjägare Kisse är, med både stora åkersorkar och ekorrar på menyn... Hur nyttigt det är på näringsskalan vet jag inte men han skulle nog inte klara av att inte få jaga sina möss och käka upp dom. Det är hans liv och det enda han känner till. Förutom NU när han kommit till oss och fått upp ögonen för andra saker...En måltid är ingen riktig måltid UTAN OST ! Han äter sin mat, dricker sin mjölk och VAKTAR framför kylskåpet när man närmar sig köket. Slingrar sig runt benen som om han försökte styra oss dit...Minsta prassel av plastpåsar så springer han mot köket som skjuten ur en kanon !!! Då kan han ligga och sova tungt...Kanske han är franskättad ? Fransmän vill ju gärna avsluta sina måltider med en god bit ost och lite gott vin...Men vin har han inte bett om än...Han är nöjd bara han får ost .

Av Anna Walentski - 7 augusti 2015 14:29

Jag orkar inte berätta om vuxendagiset idag, men det var bra:vi letade jobb på datorerna och vi slutade en timma tidigare !?

Efteråt var jag på apoteket på det stoora sjukhuset för att hitta något att medicinera sambon med...Han har ont i armbågen och ena knät och har dragits med det i flera veckor ..

Var till doktorn häromdagen och kastade ut 600 spänn på röntgen och en klåpare som inte kunde någonting ! Nu är jag trött på Thaisalvor och gnäll, nu kliver doktor Gonzo in och tar över...I helgen börjar kuren.

Kunde inte låta bli att trava runt lite och kolla in hur det ser ut nu, av nostalgiska skäl.Helt otroligt vad man byggt om och till inuti för att få plats med så mycket mera än förut. Det som fortfarande finns kvar helt orört, tack o lov, är Sveriges historia, målad för hand på väggen av en konstnär...Det börjar högst upp på plan 8 och slutar nere på fyran utanför Röntgens lokaler. Stora fina väggmålningar längs de långa korridorerna, med årtal och förklaringar till varje era.( Senast jag kollade in dom, för några år sedan, såg dom risiga ut och man hade gett sig på dom med starka rengöringsmedel men nu renoverat dom...? )

Hursomhelst, för några dagar sedan var det någon som anklagade en populär blogg för att lämna sin katt ensam i 48 timmar...Hen skulle bara veta att våran Kisse är ensam i 120 timmar och hen har för övrigt ingenting att göra med saken !

Neej, nu tar vi helg ! Ciao !

Av Anna Walentski - 5 augusti 2015 11:25

Har semester från dagiset ännu idag !     Men ska dit imorgon...   

 

Har därför mycket jag tänkt att hinna med idag : sett tv till kl.11.00 eftersom det regnat på morgonen, förvälla kantarellerna och frysa in, innan infrysning MÅSTE jag frosta av frysen !

tvätta köksgardiner och fönstret, tvätta duschdraperi och badrumsmatta + skura golv,

rengöra köksskåp utvändigt med specialmedel och intilliggande ytor, packa ihop köksmattorna för högtryckstvätt i helgen + skura golv. Och helst dammsuga av alla golv och inventarier. OM jag orkar, min rygg mår inte så bra...

 

Så därför: CIAO     !!!

Av Anna Walentski - 4 augusti 2015 09:25

Idag för exakt två år sedan gick jag ut i arbetslöshet efter sjutton år med samma jobb. Det var relativt lätt i jämförelse med hur det var två veckor innan...Skulle ha lönesamtal med min närmaste chef innan semestern och får ett sådant chockbesked slängt i ansiktet ; ägarna, far och dotter önskade mig åt helvete ! Det var tacken efter alla år som man ställt upp för dom, ljugit och lojalt försvarat dom...

Jag minns att jag grät något fruktansvärt och kände mig som en fästing på ett grässtrå, lika obetydlig. Än idag gör det ont i mig när jag minns hur förkrossande jag kände mig...

Efter långa samtal med sambon, tog vi beslutet att jag går därifrån. Det var inte enkelt då sambon faktiskt också var arbetslös just då. Den ekonomiska biten kunde bli svår. Men att fortsätta gå där i korridorerna och veta att man är oönskad av ledningen var inget alternativ...

Så lite man vet om morgondagen. Man kan inte planera för framtiden och tro att det håller och att det inte kommer att ändras av något, någon ...En dag i taget är vad som gäller.

Fånga dagen, lev i nuet. Önska dom som gjort dig illa att fara åt helvete, så mår du lite bättre !

Presentation

Hej jag heter Anna och är en kvinna på 50 år. Bor i Stockholm men är född i underbara Norrland. Här på min blogg får ni läsa om saker jag stör mig på i samhället.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards