Alla inlägg den 24 augusti 2016

Av Anna Walentski - 24 augusti 2016 11:49

Tänker att det är bra att försöka blogga lite oftare för mig än vad jag gjort på senaste tiden. Dels för att hålla fingrarna i trim över tangenterna, så jag inte åker tillbaka till gröngölingsstadiet, men dels för att hålla hjärnan i trim, så jag inte får riktig alzheimer eller totalt hjärnsläpp. Har upptäckt att jag på senaste tiden tappar bort en massa ord när jag pratar. Dock är jag duktig på att förmedla ordet med att byta ut det till något ganska liknande det jag avsett från början. Typ " den-där-grejen-som-man-fluffar-till-potatismoset med", istället för elvisp...Sambon fattar direkt. Har nu funderat i en vecka gällande mitt korsord i Aftonbladet på vad "kastanjettdans" är för något..SÅG verkligen en spansk singoalla i vacker klänning i typisk pose framför mig, snattrandes med sina kastanjetter och kunde riktigt HÖRA musiken men kom INTE på ordet förrän jag frågade sambon precis innan läggdags...Flamenco naturligtvis ! HUR kan det bli så stopp i skallen efter det RÄTTA ordet när man" ser" alla de andra ledtrådarna ???

Skyller på att jag haft en välbehövlig liten semester på Avkopplingen och verkligen kopplat av ordentligt. Läste ju böcker och tidningar ändå, och löste korsord, vilket jag tycker är avkoppling för mig. Älskar ju att läsa en god bok som man inte vill lägga ifrån sig...Men att ha läst Keplers bok " Stalker" nyligen och ha den i färskt minne nu när det mörknar rejält ute i skogen och man sitter ensam med katten i soffan och börjar fundera på OM någon eller något iakttar en utifrån de stora fönstren, kanske inte var så bekvämt...?

Presentation

Hej jag heter Anna och är en kvinna på 50 år. Bor i Stockholm men är född i underbara Norrland. Här på min blogg får ni läsa om saker jag stör mig på i samhället.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards